Ciltteki Kırışıklıkları Gidermek İçin Ne Yapmalıyız?

Ciltteki Kırışıklıkları Gidermek İçin Ne Yapmalıyız

Yaşın ilerlemesiyle birlikte en çok şikayet edilen konu ciltte meydana gelen kırışıklıklardır. Bu durum bazılarında hafif seyrederken bazılarında daha hızlı gelişebilir. Ancak bu durumu geciktirmenin veya yok etmenin yollarının da bulunduğunu söyleyebiliriz. Yüzde meydana gelecek kırışıklıkların nedenini öğrendiğinizde bundan kaçınmanız da daha kolay olacaktır.

Yüz Kırışıklığına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? 

Ciltte meydana gelen kırışıklıklar genetik nedenlerden dolayı kaynaklanıyor olsa da bunu geciktirmek mümkündür. Çünkü ciltteki kolajen adı verilen bazı maddeler bu gecikmeyi sağlamaktadır. Ciltteki kolajen yenilendiğinde kırışıklıklarında önüne geçmiş olunur. Yüzdeki kırışıklığı giderecek olan kolajen miktarını artırmak için ise aşağıdakilere dikkat edilmesinde fayda vardır.

Yüz Kırışıklığına Ne İyi Gelir?

Kırışıklıklar genelde E vitamini eksikliğinden kaynaklanır. E vitamini doğrudan yüze uygulandığı gibi besinlerle de alınarak desteklenebilir. Örneğin; üzüm çekirdeği içeriğinde E vitamini bulunan mükemmel bir besindir. Üzüm çekirdeğinin içinde E vitaminin dışında omega 3 ve omega 6 da bulunmaktadır. Besleyici özelliği bulunan bu yağlar sayesinde yüzdeki kırışıklığın önüne geçmek mümkündür.

Kırışıklık Karşıtı Kremler

Kremler cilt tipine göre farklı içeriğe sahip olarak üretilmektedir. Kırışıklık karşıtı kremler ise cildin daha dolgun görünmesini sağlayarak kırışıklığın önüne geçer. Sebamed Anti-Ageing Kırışık Karşıtı Dolgunlaştırıcı Krem anında dolgunlaştırıcı etki sağlayarak cildin kırışmasının önüne geçer.

Cilt Kırışıkları İçin Pratik ve Doğal Yöntem

Kırışıklıkların doğal çözümü olarak zencefili de işaret edebiliriz. Antioksidan özelliğe sahip olan bu besin yüzdeki kırışıklıklara iyi gelir. Özellikle ciltte alın bölgesinde oluşan ince çizgiler zencefil sayesinde yok edilebilir.

Cildin Kırışmaması İçin Yapılabilecekler Nelerdir?

Cildin kırışmaması için piyasa da farklı Anti-age ürünleri mevcuttur. Bu ürünlerden cildiniz için en uygun olanı tercih ederek kırışıklığın oluşmamasını ya da giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Cilt kırışıklıklarına etkili olan çözümlerden bir tanesi de güneş ışınlarından korunmaktır. Güneş ışınları ciltte kırışıklık oluştururken doğrudan maruz kalmak cilde zarar verecektir. 

Güneş kremleri de cilt kırışıklıklarının oluşmaması için iyi bir tercihtir. Yaz ve kışın güneş kremi kullanıyor olmak cildin korunmasını ve nemlenmesini sağlayacaktır. 

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: anti-age ürünleri, kırışıklık giderici krem, kırışıklık giderici, kırışıklık karşıtı krem, sebamed kırışıklık karşıtı krem
Haziran 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR