Çinko Eksikliğinde Görülen 5 Hastalık

Çinko Eksikliğinde Görülen 5 Hastalık

İnsan vücudunun dengeli ve düzenli çalışması için her hormonun dengeli ve düzenli çalışması gerekir. Çinko ise hormonların düzenli çalışması için çok önemlidir. Erkeklerde ve kadınlarda bulunan çinkonun cinsel fonksiyonları düzenleyici etkiden tutunda enerji düzeyini yükseltmeye varıncaya kadar pek çok etkisi vardır.

Aşağıda insan vücudunda çinko eksik olması durumunda meydana gelebilecek 5 hastalık riskinden bahsedilmiştir. 

Bağışıklık Sistemine Etkileri

Bağışıklık sistemi ne kadar güçlü olursa kanser gibi ciddi hastalıklara karşı vücudun korunması da sağlanmış olur. Vücutta çinkonun eksik olması halinde hücrelerin yenilenme dengesinde bozulma olur ve kişi kanser riski ile karşı karşıya kalabilir. Vücutta çinkonun eksik olması durumunda bağırsak, akciğer, cilt ve kan kanseri gibi riskler söz konusu olabilir.

Üreme Üzerindeki Etkisi

Çinko eksikliğinin erkekler üzerindeki en önemli etkilerinden biri testosteron üretiminin azalmasıdır. Bu da beraberinde prostat ve kısırlık gibi ciddi erkek sağlık sorunlarına neden olabilir. 

Kadın Sağlığı

Çinkonun erkekler için önemli olduğu kadar kadınlar için de önemi büyüktür. Bir kadının vücudunda çinko eksikliği olması halinde yumurta gelişimi ve kalitesi bozulur bu da infertilite açısından oldukça önemli sonuçlara neden olur. Bee’o Propolis Çinko D3+C Vitamini Shot 12'li Kutu vücudun ihtiyaç duyduğu propolis, C vitamini, D3 vitamini ve çinko ihtiyacını tamamen ortadan kaldırır.

Göz sağlığı

İnsan yaşlandıkça göz dokularında bulunan çinko miktarı da giderek düşmeye başlar. Özellikle çok fazla bilgisayar başında geçirilen zaman çinkonun azalmasını daha da hızlandıracaktır. Dışarıdan takviye edici gıdalar kullanılarak her ne kadar göz sağlığı korunmaya çalışıyor olsa da içeriğinde çinko bulunan bir ürünün etkisi çok daha hızlı olacaktır.

Uyku ve Enerji

Çinkonun insan vücudundaki görevlerinden biri de beyin ile hücreler arasındaki alışverişin sağlanmasına yardımcı olmaktır. Çinko eksikliği halinde bilişsel fonksiyonlarda önemli bir bozukluk meydana gelir ve kişinin uyku düzeninde dengesizlikler meydana gelir.  Çinkonun enerji artırma özelliği de vardır. Vücuttaki dopamin hormonunun harekete geçerek yükselmesini sağlar ve bu sayede kişinin enerjisi daha yüksek bir hale gelir.

Takviye edici gıda çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini kullanabilirsiniz.

Etiketler: çinko, çinko eksikliği, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri, bağışıklık sistemi
Haziran 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR