Cinsel Sağlığı Korumanın 5 Yolu

Cinsel Sağlığı Korumanın 5 Yolu

Günümüzde pek çok nedenden dolayı cinsel yolla bulaşan hastalıklar artmaktadır. Özellikle de çok eşlilik, yeterli hijyeninin sağlanmaması, cinsel ilişki sırasında korunmama gibi pek çok durum sebebiyle cinsel hastalıklarda bir artış gözlemlenmektedir.

Kısa vadede çok büyük etkilere neden olmayan bu hastalıklar uzun vadede bireyin psikolojisini, yaşam kalitesini düşürebilmekte ve bu hastalıkların ileri düzey durumlarında da ölümler gerçekleşebilmektedir. Bu durumdan kaynaklı olarak da cinsel sağlık konusuna daha çok önem verilmesi gerekmektedir.

Cinsel İlişkide Korunma

Cinsel ilişki esnasında pek çok kişi prezervatif kullanmayı tercih etmemekte, kendini rahatsız hissetmektedir. Ancak, cinsel bir birliktelik yaşanırken Durex Karşılıklı Zevk 12'li Prezervatif gibi prezervatiflerin kullanılmaması durumunda cinsel yolla bulaşan hastalıkların vücudunuza girmesi çok daha kolay olmaktadır. Bu nedenle bireylerin her cinsel ilişkisinde prezervatif, kondom gibi koruyucu ürünleri kullanması önerilmektedir.

Mutlaka Kontrole Gidin

Cinsel hayatınız ister çok aktif isterse de çok nadir olsun hiç fark etmeksizin kontrollerinizi aksatmamanız ve en fazla 6 ayda bir kontrollerinizi yaptırmanız, testlerinizi olmanız önerilmektedir. Bu sizi hastalıklara karşı daha dikkatli olmanızı sağlayacaktır.

Genital Bölge Hijyenine Dikkat

Hem erkek hem kadın hem de diğer bütün cinsiyetler için genital bölge hijyeni çok önemli olmaktadır. Özellikle kadınların bu konularda çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü, vajina florası hassas olmaktadır ve en ufak hata vajina da bakteri bazlı hastalıkların meydana gelmesine neden olabilmektedir. Bu durumda bireyin yaşam kalitesini düşüren ve kişiyi rahatsız eden bir durum olmaktadır. Bu yüzden genital bölge hijyenine dikkat edilmesi önerilmektedir.

Umumi Tuvaletleri Mecbur Kalmadıkça Tercih Etmeyin

Tuvaletiniz geldiğinde tutmanız doğru değildir. Ancak, umuma açık olan tuvaletleri de çok zor durumda kalmadıkça kullanmamanız önerilmektedir. Kullanmanız gerekirse de orada sağlığınız için gerekli olan önlemleri maksimum düzeyde almaya özen gösteriniz. Çünkü, umuma açık tuvaletler hijyenik olmamakta ve kullanan kişilerin hastalık geçmişi ölçümlenememektedir.

En Yaygın ve Tehlikelisi HPV, Önleminizi Alın

Human Papilloma Virus (HPV) yani genital siğil cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıklardan biri olmaktadır ve tam olarak korunmak her zaman mümkün olmamaktadır. Bu nedenle de prezervatif kullanımı, vajina florasını dengeleyen kayganlaştırıcı gibi ürünlerin kullanılması gerekmektedir.

Bunun yanı sıra kontrolleri aksatmamak ve belirli aralıklarla Smear testinin yapılması önerilmektedir. Çünkü, HPV’nin bazı türleri rahim ağzı kanseri ya da penis kanseri gibi ölümcül hastalıkların oluşmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle HPV aşılarının hem erkekler hem da kadınlar için yapılması önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: cinsel sağlık, cinsel sağlığımızı nasıl koruyabiliriz, cinsel ilişki, cinsel ilişkide korunma yöntemleri, cinsel hijyen, genital bölge temizliği, prezervatif, sağlıklı yaşam
Ağustos 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR