Çocuklara Balık Yağı Ne Zaman ve Nasıl Verilmeli?

Çocuklara Balık Yağı Ne Zaman ve Nasıl Verilmeli

Her insanın sağlıklı kalabilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenmesi gerekir. Vücut direncini artıran besinlerin tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendirerek yaşam kalitesini artırır. Özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimleri göz önünde bulundurulduğunda bu hassasiyet daha dikkat çekici bir hale gelir.

Dengeli beslenme her besin gurubundan eşit miktarda alınması demektir. Çünkü vitamin, mineral ve protein gibi bileşenlerin tamamına vücut ihtiyaç duyar. Özellikle omega-3 gibi esansiyel yağların vücuttaki etkisi oldukça önemlidir. Bu tip yağları vücudun kendisi üretemediği için yalnızca balık yiyerek bu esansiyel yağa erişim mümkün olacaktır.

Balık tüketemeyenler ise maalesef bu bileşenlerden eksik kalacağından dolayı dışarıdan alması gerekir. İşte bu noktadan sonra ise bebeklerde balık yağı ne zaman kullanılmalı sorusu ortaya çıkar.

Peki, bebeğinize balık yağını vermeye ne zaman başlamalısınız?

Bebekler için Balık Yağı Neden Önemlidir?

Bebekler doğumundan bir yaşına kadar çok hızlı bir şekilde gelişim göstermeye başlarlar. Bu dönemde olabildiğince bebeğin desteklenmesi hem zekâ hem de bağışıklık sistemini geliştirecektir. Bu dönemde alınan besinlerin sonraki dönemde alınan besinlere göre etkisi çok daha yüksektir. Bebeklerin ilk yaşlarında bebek yağı tüketmesi alerjik yönden mümkün olmayacağından dolayı bu dönemlerde verilmesi uygun değildir. Carlson Fish Oil Omega 3 Balık Yağı Şurubu Limon Aromalı 200 ml, 4–10 yaş arasında çocukların gelişim sürecinin desteklenmesi için sabah akşam yemeklerden önce verilmesi önerilir.

Balık Yağının Bebeklere Faydaları Nelerdir?

Balık yağları yaşam boyu ihtiyaç duyulan besinleri sağlayabilir. Aşağıda bahsedeceğimiz faydalar ise bebeğin daha sağlıklı büyümesi açısından önemlidir.

  • Omega-3 balık yağı, bebeklerin göz sağlığı üzerinde önemli etkisi vardır.
  • Bebeğin beyin fonksiyonlarını geliştirerek, iletişimin ve zihinsel gelişimin desteklenmesini sağlar.
  • Bebeklerin ihtiyaç duyduğu besin takviyelerinin alınmasını sağlar,
  • Bebeğin psikolojik açıdan gelişim sürecini destekler,
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar,
  • Cildi güzelleştirir,
  • Bebeğin öğrenme kabiliyetinin ve becerilerinin gelişmesini sağlar,
  • Kemik sağlığını güçlendirir,

Yukarıda belirtmiş olduğumuz nedenler doğrulusunda bebeklerin 1 yaşını doldurmuş olan bebeklerin doktora sorulduktan sonra sağlığı açısından herhangi bir zararı bulunmuyorsa yağı ile tanıştırılması gerekir.

Bebeklerin sağlığı için takviye ürünlere https://www.dermoailem.com adresimizden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: omega 3, omega 3 balık yağı, balık yağı, solgar omega 3, balık yağları
Ocak 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR