Çocuklarda Demir Eksikliği Nasıl Giderilir?

Çocuklarda Demir Eksikliği Nasıl Giderilir?

Günümüz dünyasında demir eksikliği sorunu en sık görülen rahatsızlıklardan biri olmaktadır. Ancak demir eksikliği çok büyük bir noksanlık yoksa beslenmeye dikkat edilerek kolaylıkla çözülebilecek bir sorun olmaktadır.

Çocukların hem fiziksel hem beyinsel gelişimleri için çok önemli kabul edilen demirin çocuğun vücudundan eksilmesi sonucunda çocuğunuzun okul performansı da olumsuz etkilenebilmektedir. Bu nedenle demir eksikliğinin giderilmesi önemlidir. Bunun için VeNatura Kids Mikroenkapsüle Demir ve Vitamin C Damla gibi takviye edici gıdalar kullanılabileceği gibi başka şeylerde denemek mümkün olmaktadır.

Demir Eksikliği Belirtileri Neler?

Demir eksikliğinin pek çok etkisi bulunmaktadır ve her bir etki kendi çapında değişkenlik gösteren, çoğunlukla da tek başlarına pek bir anlam ifade etmeyen durumlardır. Örneğin, demir eksiliği yaşayan bir çocukta halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler görülebilmektedir ama aynı belirtiler çocuk gripken veya benzeri bir durumdayken de görülebilmektedir.

Bu nedenle de spesifik olarak demir eksikliğine işaret eden bir belirtinin varlığından söz etmek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle genel hatlarıyla demir eksikliği ya da herhangi bir bağışıklık düşüklüğünde yapılabilecek temel birkaç öneriyi derledik.

Et, Balık, Yumurta ve Karaciğer Yedirin

Okul çağına gelen çocukların vücutlarında demir ihtiyacının çok yoğun olmamasından kaynaklı olarak bazı besinleri belirli aralıklarla tükettiklerinde tüm demir ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilmektedirler.

Bu besinlerden biri de kırmızı et olmaktadır. Kırmızı et demirin en yoğun bulunduğu gıdalardan biri olmaktadır. Aynı zamanda balık, karaciğer, yumurta gibi çeşitli besinlerle de demir oranını korumak mümkün olmaktadır. Bu nedenle de çocuklarınıza bu besinleri düzenli aralıklarla yedirmeniz demir eksikliği sorununun oluşmasını büyük oranda düşürecektir.

Kuruyemişi Beslenmesinden Eksik Etmeyin

Kuruyemişlerin hemen hemen her birinin çok önemli özellikleri olmaktadır. Bu özellikler sayesinde de sadece demir eksikliği için değil diğer pek çok vitamin, mineral eksikliğinde de kuruyemişler etkili olmaktadır. Bu nedenle her gün bir avuç kadar kuruyemişi çocuğunuzun beslenme çantasına koymanız çocuğunuzun çok daha sağlıklı beslenmesine neden olabilmektedir.

Yeşillikleri, C Vitamini İçeren Besinlerle Birlikte Verin

Sebzeler, meyveler ve yeşillikler pek çok açıdan insan sağlığına olumlu etki yaratmaktadır. Bunun yanı sıra demir eksiliğinin giderilmesi için C vitamini takviyesi ile yemeklerin desteklenmesi, yeşilliklerin desteklenmesi oldukça olumlu bir etkinin oluşmasına yardımcı olmaktadır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: demir eksikliği, çocuklarda demir eksikliği, demir eksikliği belirtileri nelerdir, demir vitamini hangi besinlerden alınır, çocuklarda vitamin eksikliği, sağlıklı yaşam
Ağustos 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR