Çocuklarda Doğru Diş Macunu Seçimi ve Kullanımı

Çocuklarda Doğru Diş Macunu Seçimi ve Kullanımı

Yetişkin bireylerin kullandığı diş macunları ile çocukların kullandığı diş macunları aynı olmamaktadır. Çünkü, yetişkinler ile çocukların diş yapıları aynı olmamakta ve bu nedenle de yetişkinler ile çocukların ayrı diş macunları kullanmaları gerekmektedir. Ancak, pek çok ebeveyn çocuğu için nasıl bir diş macunu seçimi yapması gerektiğini bilmemektedir.

Bu alanda çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yapan pek çok bilim insanı çocuklara özel üretildiği söylenen çizgi film karakterleriyle bezeli, meyveli diş macunlarının abartıldığını ve ağız bakımı açısından her zaman çok etkili olmadığını ifade etmektedir.

Çocuklarda Diş Çürüklerinin Tedavisi

Diş çürükleri her zaman problemdir. Ancak, özellikle çocuklarda diş çürükleri çok daha büyük problemlere neden olabilmektedir. Örneğin, dişi çürük olan bir çocuğun, enfeksiyonlara karşı direncinin düşük olduğu, sürekli olarak diş ağrısı yaşadığı, okulda çeşitli başarısızlıklar yaşadığı tespit edilmiştir. Bunların yanı sıra beslenme bozuklukları, konuşma problemleri, uykusuzluk gibi birçok problem meydana gelmektedir.

Ancak birçok ebeveyn çocuklarının dişlerinin zaten geçici olduğunu bildikleri için diş çürüklerine çok fazla dikkat etmemektedir. Fakat diş çürükleri ile en iyi mücadele yöntemi çürüğün hiç oluşmamasını sağlamaktadır. Çürük oluşumunun önlenebilmesi için ise iki temel yol bulunmaktadır. Bunlardan biri çocuklarda şeker tüketiminin azaltılması diğeri ise florürlü diş macunu kullanımına dikkat edilmesidir.

Çocuklarda Diş Macunu Kullanımı

Her yaş grubunun kullanması gereken farklı bir diş macunu yapısı bulunmaktadır. Bu nedenle diş macunu araştırırken çocuğun yaşının göz önüne alınması gerekmektedir. Örneğin, 3 yaşın altındaki çocukların diş fırçalarının üzerine ince bir örtü gibi yayılmış diş macunu yeterli olmaktadır. 3 ile 7 yaş aralığındaki çocuklar için ise nohut büyüklüğündeki diş macunu kullanılmalıdır.

7 yaşından büyük olan çocukların ise fırça boyunca sürülmüş bir çizgi çeklinde diş macunu sürülmesi önerilmektedir. Çocuğunuzun dişlerinin günde 2 defa ve 2’şer dakika boyunca fırçalanmasını sağlamanız diş sağlığı açısından önemlidir. Çocuğunuz dişlerini fırçalarken tükürmesinde bir sorun yoktur. Ancak su ile ağzını çalkalamaması önerilmektedir.

Ayrıca, dişlerini fırçalamalarının ardından özellikle geceleri, bir şey yiyip içmemeleri tavsiye edilmektedir. Çünkü, gece boyunca florürün dişlerini güçlendirmesi için herhangi bir şeyin tüketilmemesi gerekmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: çocuklar için diş macunu, çocuklarda doğru diş macunu seçimi, çocuklarda diş çürükleri tedavisi, çocuklarda diş sağlığı, çocuklarda diş bakımı, çocuk diş fırçası
Ağustos 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR