Çocuklarda Multivitamin Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çocuklarda Multivitamin Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz

Çocuk sağlığının korunmasında vitaminler önemli bir yer tutmaktadır. Çocuğun beslenme alışkanlıklarını düzenleyen annelerin en büyük endişesi ise çocukların iştahsız olması ve vitamin alımının yetersiz kalması durumlarıdır. Daha sağlıklı olacağını düşündüğümüz vitaminlerin fazla ya da yanlış kullanımı çocuklara fayda yerine zarar getirebilmektedir. Bu nedenle de sizler için takviye edici gıdalar alınırken kısaca dikkat edilmesi gereken noktaları derledik.

Özellikle çocuklarının daha fazla yemek yemelerini isteyen anneler bazen komşu ve arkadaş tavsiyesiyle aldıkları multivitaminler verebilmektedir. Oysa vitaminlerin doktor kontrolünde, muayene ve bazı tetkikler sonucu alınması önerilmektedir. Fazla vitamin alımı yetersiz vitaminden daha fazla yan etkiye neden olabilmektedir. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken noktaların başında gelmektedir.

Her Vitamin Her Çocuğa Uygun Değil

Vitaminler büyüme, hücre yenilenmesi ve enerji üretimi için vücuda gerekli olan ve sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan organik bileşikler olarak ifade edilmektedir. Vitaminler insan vücudunda sentezlenemeyen, sentezlense bile yeterli olamayan, takviye edici gıdaların alınması gerekmektedir. Bu yüzden sağlığımız için gerekli olan vitaminleri yiyeceklerden ya da ilave vitamin preparatlarından sağlamamız gerekmektedir. Ancak, her bireyin kişisel özellikleri ve beslenme şekli farklıdır. Buna bağlı olarak vitamin gereksinimi de kişiden kişiye değişebilmektedir.

Vitamin Muayene ve Tetkik Sonrası Verilmelidir

Vücudun ihtiyacı olan vitaminler ve mineraller doğal yollarla alınması gerekmektedir. Başta çinko, omega 3, demir, D vitamini, B12 vitamini ve probiyotikler olmak üzere birçok vitamin ve mineralin doğru alınması, vücudun bağışık sisteminin doğru çalışması ve hastalıklardan korunma açısından önemlidir. Bunlar, doğal besinlerle yeterli miktarda alınamıyorsa, Easyfishoil Q Kids Çiğnenebilir 30 Jel Tablet gibi ek takviyelerin alınması ya da çocuğun ayrıntılı muayenesi ve bazı tetkikleri baz alınarak doktor tarafından ilaç olarak kullandırılması gerekmektedir.

Uzun Süren İştahsızlığı Varsa

Bir çocuk uzun süreden beri iştahsızsa ve yeterli kilo alamıyorsa, bu sorun bağırsak parazitleri, kabızlık, kansızlık ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabileceği için mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Altında bir hastalık olmaksızın, gerçek iştahsızlığı olan çocuklara doğru beslenme eğitimi ve gerekli hallerde bazı ilaç takviyeleri verilebilmektedir.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: takviye edici gıdalar, multivitamin, çocuklar için multivitamin
Nisan 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR