Çocukların Bağışıklığı Nasıl Güçlendirilir?

Çocukların Bağışıklığı Nasıl Güçlendirilir?

Çocukların bağışıklık sisteminin güçlü olması pek çok hastalığa karşı mücadelede önemli bir faktördür. Çocuğunuzun bağışıklığını desteklemek ve sıklıkla hastalanmasının önüne geçmek için sağlıklı ve dengeli beslenmesi son derece önemlidir. Özellikle de pandeminin yaşandığı bu dönemlerde bağışıklık sisteminin güçlü olması hastalanmasının önüne geçecektir.

Bağışıklık sistemi kötü beslenme, olumsuz çevre koşulları, uykusuzluk, aşırı yorgunluk ve stresle birlikte daha da zayıflar. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yolu sağlıklı ve düzenli beslenmeden geçer.  Dengeli ve düzenli beslenme çocuğun her türlü gelişimini, sağlığını ve okuldaki başarısını olumlu olarak etkiler. Bunun için çocuğun beslenmesini düzene sokmak oldukça önemlidir.

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Zayıf bağışıklık sistemi hastalıklara davetiye çıkarabilmektedir. Okul çağındaki çocuklar zayıf bağışıklığa sahip olmaları nedeniyle hastalıklara daha kolay yakalanabilmektedir. Abur cubur tüketimi aşırı olan çocuklarda da bağışıklık sisteminin zayıflaması söz konusudur. Bunun yanı sıra mutsuz ve stresli bir ortamda büyüyen çocukların da bağışıklık sistemi zayıflar.

Çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesi için beslenmesinde protein, karbonhidrat ve yağlar, vitamin, minerallerin dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Sebze ve meyveler içeriğinde yer alan vitaminler ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur. Bunun için çocuklarda meyve ve sebze tüketimi son derece önemlidir.

Omega 3 tüketimi de çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren besin ögeleri arasındadır. Fındık, ceviz gibi kuruyemişler, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve özellikle balık tüketimi Omega 3 alımını destekler. Bu nedenle çocukların bilişsel ve fiziksel gelişimi için Omega 3 tüketimi son derece önemlidir.

Sağlıksız ürünlerin de çocukların beslenmesinden çıkarılması oldukça önemlidir. Bu nedenle abur cubur tüketiminin tamamen bitirilmesi veya azaltılması son derece önemlidir. Abur cubur yerine sağlıklı ürünleri tüketmesi çocuğun sağlığına fayda sağlayacaktır.

Çocukların bağışıklığını güçlendirmek için takviye edici gıda da tercih edebilirsiniz. Umca Şurup çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirici antiviral özelliklere sahip olan Umca Şurup bazı bakterilere karşı antibakteriyel etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra antioksidatif özelliğe de sahiptir. Çocuğunuza içirmeden önce doktorunuza danışabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: çocukların bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir, bağışıklık güçlendirmek için ne yapmalıyız, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Kasım 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR