D Vitamini Ne İşe Yarar? D Vitamini Faydaları

D Vitamini Ne İşe Yarar - D Vitamini Faydaları

D vitamini hem yetişkin hem de çocuk sağlığı için gerekli olan önemli vitaminler arasında yer alır. Sağlık açısından birçok faydası bulunan D vitamini kemik sağlığını korumak için oldukça önemlidir. D vitamini eksikliği hem yetişkin hem de çocuk bireylerde çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir.

D vitamini insan sağlığı için kritik vitaminlerden biridir. Güneşe maruz kaldığımızda vücudumuz tarafından üretilir. Ancak her zaman güneşe maruz kalamayabiliriz. Bu nedenle vücudumuzda D vitamini eksikliği meydana gelebilir. D vitamini özellikle kemik sağlığı başta olmak üzere pek çok faydaya sahiptir. D vitamini güneş veya takviye edici gıdalar yardımıyla vücuda alınabilir.

D Vitamininin Faydaları Nelerdir?

D vitamininin vücutta pek çok işlevi bulunur. D vitamini kas ve kemik sağlığı için gerekli bir vitamindir. Kemik sağlığına katkı sağlar ve osteoporozun önüne geçer. Kalsiyum ve fosfor emilimini düzenler. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

D vitamini eksikliği çocuklarda raşitizm gibi kemik deformasyonlarına neden olur. Yetişkinlerde ise kemik ve kas güçsüzlüğüne, yorgunluğa sebebiyet verir. Kuvvet kaybı, saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, eklem ve parmaklarda ağrı ve gözaltlarında morluk gibi pek çok rahatsızlık D vitamini eksikliğinde görülebilecek sağlık sorunlarıdır.

D vitamini kemik sağlığını korumak için oldukça önemli bir vitamindir. Kemiğin en önemli bileşeni olan kalsiyum D vitamini ile vücut tarafından emilir. Güneş ışınlarına maruz kaldığımızda vücutta D vitamini üretilir. Bu da kalsiyum ile birlikte kemik sağlığının güçlenmesine yardımcı olur.

Bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Astım, Multi Skleroz (MS) hastalığı gibi pek çok hastalığın önlenmesinde rol oynar. 

D Vitamini Takviyesi Nasıl Alınır?

D vitamininin esas kaynağı güneş ışınlarıdır. Güneş ışınlarına belirli bir süre maruz kalmak D vitamini ihtiyacını karşılar. Ancak ülkemizde D vitamini eksikliği yaygın görülen bir sağlık sorunudur. Güneş ışınlarına yeterince maruz kalamadığımız durumlarda D vitamini takviyesi almak sağlık açısından gereklidir.

Bi-Bar D3 Probiyotikli D Vitamini Damla kalsiyum ve fosforun normal emilimine yardımcı olur. Normal kemiklerin korunmasına katkı sağlar. Kas fonksiyonlarının korunmasında etkilidir.

New Life D Vitamini Çinko ve Selenyum İçerikli bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkı sağlar. Hücrelerin oksidatif stresten korunmasında etkilidir. Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına yardımcı olur.
Etiketler: d vitamini, d vitamini faydaları, d vitamini takviyesi, d vitamini damla
Mayıs 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR