D3 Vitamini Ne İşe Yarar? D3 Vitamini Faydaları

D3 Vitamini Ne İşe Yarar? D3 Vitamini Faydaları

D vitamini yağda çözünme özelliğine sahip bir vitamin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu vitamin yağ dokuda ve karaciğerde depolanana bir yapıya sahip olmaktadır ve iki ayrı tipi bulunmaktadır. Bunlar D2 ve D3 olarak anılmaktadır. D vitamini eksikliği vücutta ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

Günümüzde çalışma koşulları sebebiyle D vitamini eksikliği giderek artan bir soru haline gelmektedir. Kişiler kapalı mekânlarda çok uzun süre kalmakta ve gün ışığını çok az görülmektedir bu da D3 vitamini eksikliğine yol açabilmektedir.

D3 vitamini normalde vücutta doğal yollara üretilebilmektedir. Tüketilen gıdalar, güneş ışıklarını kullanarak D3 vitamini üretimini kolaylaştırmaktadır ama eksikliği söz konusu olduğunda dışarıdan Wellcare Vitamin D3 gibi bir takviye alınması gerekebilmektedir.

D3 Vitamini Ne İşe Yarar?

D3 vitamini eksikliğinde kişilerin psikolojik olarak dengeleri bozulabilmektedir. Depresyona girme eğilimlerinin arttığı gözlemlenmektedir. Duygu durumları hızlı bir şekilde değişebilmekte, çocuklarda kemik oluşumu üzerinde oldukça etkili olabilmektedir. Güneş ışığından mahrum kalan çocukların kemikleri sağlıklı gelişim göstermeyebilir. Ayrıca yetişkinlerde kemik ağrıları görülme ihtimali de yüksek olmaktadır.

D3 vitamini metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlamaktadır ve böylece bağışıklık sistemi üzerinde de önemli etkileri olduğu yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilmiştir. Vücudun pek çok noktasında çok önemli işlevleri olan bir vitamin türü olmaktadır. Hipertansiyon hastalarında olumlu etkileri bulunmaktadır. Kanser oluşumunun önüne geçme noktasında aktiftir.

D3 Vitamini Alınmasının Sebepleri

D3 vitamininin alınmaması sonucunda vücutta bazı problemler meydana gelebilmektedir. Kişilerin yaşam içindeki aktivitelerini etkileyecek sağlık sorunlarına neden olabilecek bir eksiklik olmaktadır. D3 eksikliğinde kemik gelişiminin yetersiz olması, ruh sağlığının olumsuz etkilenmesi, kanser riski ve bağışıklığın zayıflaması gibi olumsuz etkiler görülmektedir.

D3 Vitamini Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir?

D3 vitamini eksikliği ile ilgili tespiti yapmak için öncelikle bir doktora görünmek önerilmektedir. Böylelikle yapılan tetkikler ve test sonucunda D3 vitamini oranınızı öğrenmeniz mümkün hale gelecektir. Eksik olması durumunda da tedaviye başlanılması gerekmektedir. Beslenme şekli değiştirilerek D3 değerlerini yükseltmek mümkün hale gelebilmektedir. Tıbbi ilaçlar ile de vücuda takviye edici gıdalar aracılığıyla alınması mümkün olmaktadır.

Etiketler: d3 vitamin, d3 vitamin nedir, d3 vitamini faydaları, d3 vitamini ne işe yarar
Mayıs 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR