Diş Çürüklerini Nasıl Önlersiniz?

Diş Çürüklerini Nasıl Önlersiniz?

Diş çürükleri hem görüntü hem de ağız içi bakım olarak rahatsız edici olabilmektedir. Her yaşta görülebilen diş çürükleri aşamalı bir süreçtir. Diş çürükleri zamanında tedavi edilmediği veya tedavi işlemi tamamlanmadığında ortaya çıkar.

Genellikle diş çürükleri ağız içerisindeki dişlerin üstünde ya da içinde plak şeklinde oluşmaktadır. Var olan plakları yapışkan hale getiren besinler tüketildiği takdirde plaklar büyümektedir. Büyüyen diş plakları ise diş minesini aşındırabilmektedir. Böylelikle de diş çürükleri meydana gelmektedir. Diş yüzeyindeki plakların daha da büyümesi söz konusu olduğunda ve tedavi edilmediğinde ise çürük daha derinlere inerek ağrıya sebep olacaktır.

Diş Çürümeleri Nasıl Belirti Verir?

Diş çürükleri genel anlamda diş yüzeyinde görülen siyah lekeler olarak açıklanabilmektedir. Bazı zamanlarda birey bu lekeleri kendi de fark edebilir. Ancak, evde fark edilen çürükler genellikle büyük çürükler olmaktadır ve bazı zamanlarda geç kalınmış olabilmektedir. Bu nedenle düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gitmeniz önerilmektedir. Aksi takdirde çürüğü fark ettiğinizde geç kalmış olabilirsiniz.

Diş çürüklerini kişinin kendisinin fark etmesi için birkaç ufak belirti bulunmaktadır. Bu belirtiler genellikle ağız içerisinde belirgin bir kötü koku, soğuk gıdalar ya da soğuk içecekler tüketilirken dişlerde hissedilen şiddetli ağrılar, aşırı hassas dişler ve bu dişlerin sürekli ağrı durumunda olması ve bu belirtilere benzer pek çok belirti ilk aşama çürüklerin fark edilmesini sağlayabilmektedir.

Diş Çürükleri Nasıl Önlenir?

Diş çürükleri önlenemez durumlar olmamaktadır. Özellikle evde yapabileceğiniz pek çok yöntem ile diş çürüklerini engellemeniz mümkün olmaktadır. Ancak, bazı zamanlarda evde yapılan yöntemler yeterli olmayabilmektedir. Bu nedenle kişilerin bu gibi durumlarda diş hekimine gitmeleri ve daha tıbbi bir müdahale yapmaları önerilmektedir. Fakat yine de sizin evde kendiliğinizden yapabileceğiniz bazı önlemleri derledik.

Diş çürüklerinin önüne geçmek için öncelikle şekerli ürünleri minimum düzeye indirmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra günde en az iki kere Langelica Tarçın ve Nane Özlü Diş Macunu gibi diş macunları ile düşlerinizi en az 2 dakika fırçalamanız gerekmektedir. Diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi kullanmanız, sık sık diş muayenenizi yaptırmanız gibi maddelere dikkat ederek diş çürüklerinizi önlemeniz mümkün olmaktadır.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: diş çürükleri nasıl önlenir, dişlerin çürümemesi için ne yapmalı, ağız ve diş bakımı, ağız sağlığı, diş çürükleri nasıl önlenir
Eylül 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR