Diş Eti Problemleri

Diş Eti Problemleri

Diş eti problemleri, sıklıkla görülen rahatsızlıklardır. Genetik ya da hastalıklarla ilgili de olabilir ama daha çok diş bakımının yeteri kadar iyi yapılmamasından kaynaklanmaktadır.

Diş eti problemleri nasıl oluşur?

Dişlerimizi yeteri kadar temizlemezsek, ağzımızda yediklerimizle oluşan bakteriler, plak adı verilen yumuşak bir maddeye dönüşürler. Daha sonra bu maddeler sertleşerek diş taşı ya da tartar adı verilen maddeler haline gelirler. Diş taşları diş eti problemlerinin temel nedenleridir. Bu şekilde ağzımızda oluşan diş taşları temizlenmezlerse zamanla ciddi diş eti problemleri oluştururlar.

Diş eti problemleri belirtileri nelerdir?

Öncelikle diş etlerinizde kanama, kırmızılık ya da şişmeler oluşur. Fırçalama sırasında kanama da diş eti problemleri olduğunu gösterir. Özellikle diş etleriniz ile dişleriniz arasında bir ayrılma hali meydana geliyorsa dikkatli olmalısınız. Sürekli ağız kokusu ve ağızda kötü tat oluşumu da diş eti sorununuza işaret ediyor olabilir. Yemek yerken acı hissediyorsanız; dişleriniz soğuğa ya da sıcağa aşırı duyarlı hale gelmişse de diş eti probleminiz olduğundan şüphe edebilirsiniz.

Diş eti problemleri nedenleri nelerdir?

Diş eti problemleri, öncelikle yukarıda açıkladığımız gibi, dişlerin bakımının yeteri kadar iyi yapılamaması sonucu önce plak daha sonra tartar oluşumundan kaynaklanır.

Ayrıca dişlerinde çarpıklık problemleri olanlar da risk altındadır. Çünkü böyle dişleri temizlemek daha zordur. Alkol ve sigaranın diş eti problemlerini artıracağını da unutmamalısınız. Kullandığınız ilaçlar, şeker hastalığı ve diğer metabolik sorunlar ile hormonal düzensizlikler de diş eti problemleri oluşturabilirler.

Diş eti problemleri nasıl seyreder?

Diş eti problemleri, basit diş iltihaplarından başlayarak, “piyore” ya da “periodontite” denilen daha ileri seviyede hastalıklar şeklinde seyreder.

Basit diş iltihaplarında ağız temizliğinizi en iyi şekilde gerçekleştirmeniz çoğu zaman sorunu çözse de bazen diş tartarı temizletmek için doktora müracaat etmeniz de gerekebilir. Diş hekiminiz, dişlerinizdeki tartarları özel yöntemlerle temizler. Periodontite durumunda mutlaka diş hekimine görünmelisiniz. Bu halde de diş taşı temizleme ve kök düzeltme yapılabileceği gibi, lazer tedavisi de uygulanabilir. Daha ileri aşamalarda, kişinin ısırma, çiğneme ve hatta konuşma fonksiyonları da olumsuz etkilenir. Çok ileri aşamalarda diş, diş etinden ayrılmaya başlar ve diş kayıpları oluşur. Hatta bazı durumlarda ameliyat da gerekebilir.

Ne yapılmalı?

Diş eti problemleri çözümü için ağız hijyenini sağlamak gerekir. Tıbbi müdahalenin gerektiği durumlarda da ağız hijyeni sağlanmalıdır. Bu sebeple, günde iki kez diş fırçalama ve iki günde bir diş ipiyle diş temizlemeye önem verilmelidir. Dişlerinizi orta sertlikte bir fırçayla en az iki dakika süreyle dairesel hareketler uygulayarak temizlemeniz gerekir. Diş ipi bu noktada çok önemlidir. Çünkü diş fırçaları diş aralarına ulaşamazlar. Oysa bu bölgeler bakterilerin en çok ürediği yerlerdir. Aynı şekilde, ağız çalkalama suyu kullanmak da sizi diş eti problemleri karşısında korur. Çünkü ağız çalkalama suyu, yanak ve damak gibi yerlere ulaşır ve son temizliği gerçekleştirir. Bu üç temizlik maddesini düzenli olarak kullanmak ağız sağlığınızı korumanızı sağlar.

Dermoailem’de bulunan bazı diş bakım ürünleri:

Colgate 360 Optik Beyaz Diş Fırçası + Beyazlatıcı Diş Kalemi

Colgate 360 Optik Beyaz Diş Fırçası + Beyazlatıcı Diş Kalemi

Colgate markasının bu özel diş fırçası ve beyazlatıcısı ile güzel bir gülüşe kavuşacaksınız. Özel formülüyle dişi 3 ton daha beyazlatan bu ürün, diş eti problemlerinin önüne geçmenizi ve diş sağlığınızı korumanızda en büyük yardımcınız. Diş hekimlerinin kullandığı beyazlatıcı formülle üretilmiş Colgate 360 Beyazlatıcı Diş Kalemi yıllar içinde oluşmuş sararmaları da yok ediyor.

Listerine Zero 500 ml

Listerine Zero 500 ml

Listerine Zero etkisi kanıtlanmış formülüyle, diş minesini güçlendiriyor ve tartar oluşumunu da engelleyerek diş eti problemleri karşısında sizi güçlü kılıyor. Alkol içermeyen ürün, hafif bir tada sahip. Diş fırçalamadan sonra bir tamamlayıcı olarak yanak ve damak gibi yerlerde kalan bakterilerin yok olmasını sağlayan ürün, ağzınızda ferah bir tat bırakıyor ve uzun süre ferah bir nefese kavuşmanızı sağlıyor.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: diş, diş eti, diş eti problemleri, diş eti tedavileri
Ocak 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR