Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Göz alıcı dudaklara sahip olmak hepimiz için önemlidir. Hatta bazı kadınlar dudaklarının çatlamaması için ruj sürmek yerine nemlendirici ve parlatıcılarla özenli bir bakım yapmak isterler. Elbette bu herkesin en doğal hakkı ancak dudak bakımı nasıl yapılır? Tam olarak bilmediğinizde ister istemez çatlak dudaklarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Dudak Çatlaması Nedenleri

Dudaklarda meydana gelen çatlamaların nedeni, genellikle kuruluk ve dudak yüzeyindeki bir yaradandır. Eğer yara uzun süre boyunca tedavi edilmezse kanamaya neden olur ve zaman içerisinde bu durum ağrıya kadar gidebilir. Dudaklarda meydana gelen kurumaları hiçbir zaman hafife almamak gerekir. Bu sayede, dudakta meydana gelebilecek sorunları da önceden önlemiş olursunuz.

Dudaklar oldukça narin olan bölgedir ve her şeyden de etkilenmeye açıktır. Örneğin; çok soğuk havalarda ya da güneşte hemen yıpranabilir. Sürekli dudaklarla oynamak, ısırmak ve dudağı yalamak da yine hasara neden olabilecek durumlardır.

Dudaklarda yeterli nemin oluşması için vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarını mutlaka tüketmek gerekir. Yeterli miktarda su içilmediğinde dudak çatlamasıyla karşılaşma ihtimali yüksektir.

Dudaklarda çatlamanın vitaminler ve minerallerle de doğrudan alakası vardır. Bazı vitaminlerin eksik alınması halinde dudak üzerinde ve çevresinde yaralar oluşabilir. Bunun için de vücudun ihtiyaç duyduğu A vitamini B2, B3 ve B6 gibi vitaminleri tüketmek gerekir. Avene Lip Balm Spf 30, dudaklar için güneş koruma faktörlüdür.  Hassas dudaklar için yüksek güneş koruması sağladığı gibi şeffaf ve suya dayanıklıdır.

Dudak Çatlaması Nasıl Geçer?

Dudak çatlamasını önlemenin en iyi yolu, dudaklara hassas davranmak ve yaraların oluşumunu önlemektir.  Nemlendirici kremler, dudakların bakımı konusunda önemli bir yere sahiptir. Bunun dışında yukarıda bahsetmiş olduğumuz Avene Lip Balm Spf 30 kesinlikle herkesin makyaj çantasında olması gereken bir üründür.

Dudakların yoğun bir bakıma ihtiyacı varsa düzenli olarak dudak yağı kullanılabilir. Dudak yağı dudakların yumuşak kalmasını sağlayacaktır.

Kuru dudaklara evde yapılacak olan peelinglerle de destek olunabilir. Örneğin; bir kaşık kahve telvesi ve zeytinyağı karıştırılarak peeling yapılabilir. Dudaklara masaj yapılarak uygulanan bu kür kuru derinin yumuşamasını sağlayacaktır.

Dudak bakımının yanı sıra sağlıklı ve dengeli beslenmek ve bol su içmek dudak çatlaklarının olmasının önüne geçecektir. Meyve ve sebze tüketimini artırarak ve bol su tüketerek vücudunun gereksinim duyduğu bileşenlere erişmesini sağlayabilirsiniz.
Etiketler: dudak bakımı, dudak balmı, avene dudak balmı, dudak nemlendiricisi
Nisan 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR