El Bakımı Nasıl Olmalı?

El Bakımı Nasıl Olmalı

El ve ayaklarımız vücudumuzun önemli organlarının başında geliyor. Yaşamsal ihtiyaçların karşılanması noktasında birçok işe yaramaktadır. Ellerinize ve ayaklarınıza yapacağınız doğru bakım uygulamaları sayesinde yaşam konforunuzu da artırabilirsiniz.

Eller insanın kendisini ifade edebilmesi noktasında önemli uzuvlardır. İlk kez karşılaştığınız biriyle direk olarak temasa geçeceğiniz bölge eller olduğundan temizlik eller için önemlidir. El gün içerisinde sürekli olarak çevresel etkilere maruz kaldığından dolayı deformelere açık olabiliyor. Bunun için ellerin korunması ve sağlıklı kalması çok önemli.

Peki, sağlıklı el ve ayaklara sahip olabilmek için neler yapılması gerekiyor? Nasıl önlemler alınmalıdır?

Aşağıda bu soruların yanıtlarını verebilecek olan kısa bilgilere yer verilmiştir

Soğuk hava

Kışın ellerdeki sorunlar daha fazla ortaya çıkmaya başlar. Bunun en büyük nedeni soğuk havadır. Soğuk hava cildin nem dengesini bozacağından dolayı kurumaya neden olur, bu sayede ellerde çatlamalar meydana gelebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için en uygun yöntem nemlendirici kullanmaktır.  

Kuruluk ve çatlakları gidermeye yardımcı BioNike Proxera Besleyici Ve Yumuşatıcı El Kremi 75 ml ihtiyaca göre ve özellikle de el yıkamadan sonra günde bir kaç kez uygulanır.

Güneş

Kışın soğuğu kadar yazında güneşi cildinize zarar verir. Bu nedenle cildin güneş ışınlarıyla direk temasını önlemek gerekir. Güneş ışınları eller üzerinde lekelenmelere neden olabilir. Doğru yöntem ise güneş kremleridir.

Güneşin zararlı ışınlarını süzen ve cildi koruyan Sebamed Sun 50 Spf Bebek Güneş Sprey, güneşten kaynaklanan pigmentasyon lekelerine ve yaşlanma etkilerine karşı cildi korur.

Deterjan

Bayanlar için cilt konusunda en tehlikeli olan deterjanlardır. Deterjanlar kimyasal madde içerdiklerinden dolayı cildin PH dengesini çok çabuk bozabilir. Bu da erken yaşlanma olarak kendisini gösterir. Bulaşık yıkarken ellerinize giyeceğiniz eldiven ile bu etkiyi en aza indirmiş olursunuz. 

Yeteri kadar su içmemek

Su her şeyin başıdır. İçmekte temizlemekte su ile mümkündür. Gün içerisinde bol bol içeceğiniz su sayesinde cildiniz daha nemli olur. Üstelik bu yöntem el ve ayak bakımı konusunda en ucuz olan yöntemlerin başında gelir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: el bakımı, el bakımı nasıl olmalı, el bakımı nasıl yapılır, el bakımı nasıl olmalı, el kremi, el kremleri, nemlendirici el kremleri, yumuşatıcı el kremleri, el kremi
Haziran 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR