El Sabunu Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

El Sabunu Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgınından el hijyeni ile korunmak gerekir. Bu nedenle el hijyenine özen göstermek ve elleri sıklıkla yıkamak oldukça önemlidir. Elleri özellikle sabunla yıkamak koronavirüse karşı alınabilecek en önemli çözümler arasında yer almaktadır. El sabunu ile el hijyenini sağlamak hastalıktan korunmanızı sağlamaktadır.

El sabunu kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Cilt florasıyla uyumlu ve doğal el sabunu tüketmek cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Kimyasal hiçbir madde içermeyen doğal içerikli sabunlar hem yetişkinler hem de çocuklar için güvenle tercih edilebilmektedir.

Ortak Tuvaletlerde Katı Sabun Kullanmayın

Her ne kadar katı sabunların üretim aşamaları sıvı sabunlara oranla daha doğal olsa da ortak kullanılan tuvalet gibi yerlerde katı sabun yerine Dalan DOlive Canlandırıcı Sıvı Sabun gibi sıvı sabunların kullanılması daha sağlıklı bir ortamın oluşmasına neden olacağı için tercih edilmelidir. Aksi takdirde ellerinizi yıkarken daha çok bakterinin, mikrobun elinize geçmesine neden olabilirsiniz.

Uzmanlara göre ortalama iki ya da üç kişilik bir ailede katı sabun kullanılması çok büyük bir sorun teşkil etmemektedir. Ancak çok fazla kişinin girip çıktığı, hastane, okul ve benzeri yerlerde katı sabun kullanımının doğru olmadığın altının çizilmesi gerekmektedir.

Doğal Sıvı Sabun Tercih Edin

Katı sabunlara oranla sıvı sabunların daha hijyenik ürünler olduğu kabul edilmektedir. Sıvı sabun tercihinde kimyasal madde içermeyen ürünler tercih etmek cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bazı sıvı sabunlar organik ve doğal yollarla üretilmektedir ve normal bir sıvı sabun kadar kimyasal işleme maruz kalmamaktadır.

Kullandığımız sıvı sabunun %100 doğal içerikli olması ve cildin doğal florasını koruması gerekir. Bunun için Eyüp Sabri Tuncer Kapadokya Üzüm Çiçeği gibi doğal yollarla üretilen sıvı sabunların tercih edilmesi önerilmektedir. Üzüm çekirdeği yağında yer alan A ve E vitaminlerinin antioksidan özelliği ile cildinizde yumuşak bir etki bırakır. Doğal içeriğe sahip Eyüp Sabri Tuncer Kapadokya Üzüm Çiçeği el sabununun doğal içeriğiyle kullanıma uygundur. El sabunu tercih ederken doğal içerikli olup olmamasına dikkat ederek tercih yapmalısınız.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: sabun, el sabunu kullanımı, el sabunu önerileri, el sabunu kullanımında dikkat edilmesi gerekenler, doğal sıvı sabun, katı sabun, bakım önerileri, cilt bakımı, sağlıklı yaşam
Haziran 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR