Emzik Kullanımı

Emzik Kullanımı

Anne babaların en çok üzerinde durdukları konulardan biri olan emzik kullanımı , ne sıklıkla ve ne zamana kadar kullanılması gerektiği gibi birçok soru işaretinin de nedeni haline geliyor. Yeri geldiğinde çocuklarımızın en yakın dostu olarak gördüğümüz emzik kullanımı ile ilgili detayları sunuyoruz.

Emzik kullanımı doğumdan itibaren başlayabilir

Emzik kullanımı doğumdan sonra başlayabilir. Yeni doğan bebeğinize emzik seçmek istiyorsanız ürünlerin üzerinde yazan “0-24” yazılı emzikleri tercih edebilirsiniz.

Ancak bebeğinizin emzik kullanmaması gerektiğine dair doktor tavsiyesini önemseyin. Çünkü annedeki süt üretiminin istenilen seviyeye gelmesi ve emme düzeninin oluşmasına kadar geçecek sürede emzik iyi bir dost olmayabilir. Bu tavsiyeyi dinlemeniz ebeveyn olarak kafanızdaki soru işaretlerini kaldıracaktır.

Tabii her konuda olduğu gibi bu noktada da işin ucunu kaçırmamak gerekir. Çünkü hassas bir konu olan emzik kullanımı, istemediğiniz bir sonuca sebep yaratabilir. Örneğin, yeni doğan bebeğinizin emme refleksini emzikle karşılamaya alışması, onun anne memesini tercih etmemesine yol açabilir.

Fazla emzik kullanımı, bebeğinizin beslenme düzeni üzerinde olumsuz etkiler uyandırma riski taşıyor. Bu nedenle dikkatli olmanız hatta doktorunuz ile iletişimde kalmayı rutin hale getirmeniz gerekiyor.

Emzik kullanılmalı ancak bu kullanım abartılmamalı

Emzik kullanımı için aşırıya kaçmamak önemlidir. Buradaki kasıt, bebeğin her gösterdiği emme refleksinde emziğin kendisine verilmesi. Çünkü bu durum, onun bu refleksi sergilediği her an emzik isteyeceği anlamına geliyor. Dolayısıyla anne sütü gibi kendi gelişimi için çok önemli olan besini almaktan kaçınması yüksek olasılık haline geliyor.

Bebeğinizin sağlıklı gelişimlerinin kaynağı olan anne sütü, onlar için güven duygusunun da benimsenmesindeki en önemli araçtır. Yeni doğan bebeklerde en yaygın tepkilerden biri olduğu düşünülen emme refleksi, annenin emzirmesi ile karşılanmalıdır. Emzik, böyle bir durumda yarar sağlamaktan çok hem bebeğiniz için hem de sizin için bazı zararlara yol açabilir.

İki yaşından sonra emzik kullanımı önerilmez

Doğru kullanıldığında anne ve bebeğe katkısı olan emzik, belli bir yaştan sonra kullanımından vazgeçilmesi gereken bir ürün. İki yaşından sonra kademeli olarak vazgeçilmesi gereken emzik kullanımı bu yaştan sonra da devam etmesi halinde belirgin bazı sorunlara neden olabilir. Örneğin ağız ve diş sağlının olumsuz etkilenmesi gibi sonuçlar, doğal olarak hiçbir anne babanın hoşuna gitmeyecek neticelerdir.

Bebeğiniz emzik kullanımı sırasında, dilini kullanarak emzikle oynar ve uzun vadede bu şekilde farkında olmadan üst ön dişlerini ileri, alt ön dişlerini de arkaya doğru hareket ettirir. Gelişim aşamasında ve hassas bir yapıya sahip olduklarını düşünürsek bu hareket bebeğinizin ilerleyen yaşlarında ağız ve diş sağlığında sorunlar yaşamasına zemin hazırlayabilir. İşte bu yüzden iki yaşından sonra aşamalı bir şekilde emzik kullanımından vazgeçilmeli.

Gece uykusundan uyanan bebeğinize emzik vermeyin

Gece uyutmadan önce emzirdiğiniz bebeğiniz bunu şartlanmaya bağlı olarak reflekse dönüştürür. Dolayısıyla uyandığı herhangi bir saatte emme refleksi sergileyecektir. Ancak klasik bir kolaycılıkla bebeğe emzik verilmesi bir çözüm değildir. Bebeğiniz bu şekilde emzik kullanımı düşkünlüğü geliştirebilir.

Emziğin temizlenme periyodu

Bebeğinizin emzik kullanımı ile tanışması öncesi hijyen faktörünü gözden çıkarmamanız gerekiyor. İlk kez kullanılacak emziğin öncelikle sıcak suda bekletilmesi ve bu şekilde sterilize edilmesi şart. Emziğin sıcak suda bekletilmesi için ideal süre 5-6 dakika civarı. Ardından emziğinizin steril olduğuna inanmamanız için sebep kalmıyor.

Akıllara gelebilecek bir başka soru bu “kaynar suda bekletme” yöntemi günlük kullanıma uygun mu sorusu? İlk altı aylık süre için evet; bebeğinizin emziğini her gün kaynar suda 5-6 altı dakika bekletmeniz ve böylece emziğin temizliğini sağlamanız gerekiyor. Çünkü bebeğinizin bağışıklık sitemi ilk 6 aydan sonraki evrede gelişmeye başlayacak ve bu nedenle hijyen oldukça önemli olmalı.

Bebeğinizin ilk 6 ayı tamamlamasıyla sıcak suda bekletme ritüelinizi iki günde bir tekrarlayabilirsiniz.

Sıcak suyun yerini teknolojik bazı aletlerle de doldurabilirsiniz. Örneğin, buharlı steril makinaları gibi.

Bir emziğin ortalama kullanım süresi 12 haftadır

Bebeğiniz için kullandığınız emziği değiştirmeniz gereken süre yaklaşık olarak 12 hafta. Emziğiniz kauçuk yapıya sahipse bu ürünlerdeki ortalama kullanım süresi 4 ile 6 hafta olmalı.

Emzik kullanımı, doğru şartlarda yapıldığında faydalı bir uygulama. Ancak bebeğin emziğe aşırı düşkünlük göstermesi ihtimalini de ortadan kaldırmak için burada açıklanan tedbirleri almanız da fayda var.

Dermoailem.com’da dikkatinizi çekebilecek ürünler:

Wee Baby Baby Desenli Emzik Askısı

Wee Baby Baby Desenli Emzik Askısı

Bebeğinizin kıyafetlerine kolaylıkla tutulmasını sağlayan bağlantısı sayesinde oldukça kullanışlı olan Wee Baby Baby emzik askısı, emziğin yere düşerek kirlenmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Wee Baby Baby, kolay açılıp kapanabilen halka klips sisteminin varlığıyla anne babaların pişman olmadan kullanabileceği bir ürün olarak dikkat çekiyor.

Wee Baby İlk Hediyem - Pembe

Wee Baby İlk Hediyem - Pembe

 BPA içermeyen ve yeni doğan minikleriniz için tasarlanan Wee Baby seti içinde; damaklı emzik, PP klasik bir biberon, Pamuk kumaştan üretilmiş bir mama önlüğü, silikon diş halkasının yanında bir de emzik saklama kabını içeriyor. Bu ürünlerle ilgili olarak detaylı bilgiler:

Damaklı emzik No:1 ( 0-6 ay için uygundur. Ortodontik damaklı emzik yapısı bebeğin değal damak gelişimini destekler. Damak yapısını ve diş gelişimini destekleyen tasarım. Bebeğin ağız çevresine uyumlu emzik dizaynı. Wee Air sistemi sayesinde emzik kalkan bölümü bebeğin ağız çevresinin tahriş olmaması için hava alabilen açıklıklarla tasarlanmıştır.)

* PP klasik biberon 125 ve 250 ml ( Yuvarlak emzik ucu emme esnasında anne göğsünden emme hissi verir. Emzik ucundaki kanal çizgileri sütün akışkanlığını sağlar.)

* Pamuk kumaştan bebe önlüğü.

* Silikon diş halkası ( Silikon üzerindeki kabartılar bebeğin damağına masaj uygular. Bebeğin çekme ve ısırmasına karşı dayanıklıdır.)

* Emzik saklama kabı

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: emzik kullanımı, emzik kullanımı yaşı, emziğin temizlenme periyodu
Ocak 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR