Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Yıpranmış Saç Bakımı

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Yıpranmış Saç Bakımı

Saçlar sık işlem gördüğünde cansızlaşmaya ve kırılgan bir hale dönüşmeye başlar. Özellikle kadınların boya gibi kimyasal maddeler kullanması zamanla saçların yıpranmasına ve donuk bir görüntüye sahip olmasına neden olur. Yıpranmış bir saçın elle şekle sokulması zordur. Bunun için böyle saçlara sahipseniz mutlaka eski hacmini ve canlılığını yakalamak zorundasınız.

Yıpranmış saçları evde bakım tüyoları ve doğru saç bakım ürünleri ile eski haline dönüştürmek mümkün. Nemlendiriciler, maskeler ve yağlar saçların bu süreçte desteklenmesi açısından oldukça önemlidir.

Yıpranmış saçların bakımını yapmak için aşağıda bahsedeceğimiz bakım tüyolarını düzenli olarak uygulamanız yeterli olacaktır.

Zengin içerikli şampuanlar

Yıpranmış saçlardan bahsedildiğinde en önemli şey zengin içerikli şampuan kullanımıdır. Keratin içeren şampuanlar bu tip saçlar için uygundur. Keratin güçsüz olan saçların canlanmasına ve kırılgan olan saçların onarılmasına fayda sağlar. İçeriğinde kalsiyum ve keratin bulunan şampuanlar sayesinde saçlarınız kısa sürede eski parlaklığına geri dönecektir.

Bakımı Düzenli Hale Getirin

Saçlarınız ister yıpranmış olsun ister olmasın düzenli bakımı asla ihmal etmemelisiniz. Düzenli bakım yapılmayan saçlar hızlı bir şekilde cansızlaşmaya başlar. Haftada iki kez yapacağınız derinlemesine bakım sayesinde saçlarınızın diplerini ve saç derinizi beslemiş olursunuz. Bu da saçlarınızın olması gerektiği güzelliğe kavuşmasını sağlar.

Ogansia Bitkisel Kompleks Saç Serumu, Formülasyonundaki bitkisel kompleks sayesinde saçların derinlemesine beslenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Saçlarınızın daha bakımlı ve sağlıklı görünmesini destekler. 

Saçlarınızı Dinlendirin

Saç boyaları her ne kadar şıklık açısından önemli olsa da sürekli saç boyası kullanımı saçların kırılmasına ve cansız hale gelmesine neden olur. Saçlarınızı dönem dönem dinlendirmeniz ve düzleştirmemeniz tavsiye edilir. Bu sayede saçlarınızın kırılmasını önler ve daha basit şekillendirebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağından Yararlanın

Evde saç bakımı yaparken yağlardan da destek alabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı güçsüz olan saçlarınızı daha güçlü hale getirerek besler. Beslenmiş saçlar kolay kolay kırılmayacağı için saçlarınızda gözle görülür değişikliği fark edersiniz.

Düzenli saç bakımı yapmak için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret ederek saç bakım ürünlerini inceleyebilirsiniz.
Etiketler: saç bakımı, evde saç bakımı, yıpranmış saç bakımı, saç bakımı için öneriler, saç bakım ürünleri
Nisan 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR