Florürsüz Diş Macunun Faydaları

Florürsüz Diş Macunun Faydaları

Dişler sindirimin ilk başladığı yer. Dolayısıyla her insan sağlıklı dişlere ve ağız içine sahip olmak ister. Elbette bunu yapabilmenin ilk yolu dişlerin düzenli fırçalanması, lakin bu konuda florür içermeyen diş macunlarının piyasaya sürülmesi, insanların diş macunları satın almadan önce iki kez düşünmesine neden olmuştur.

Peki, florür sizin için iyi mi yoksa florürsüz diş macunu mu kullanmalısınız? Kararınızı daha kolaylaştırmak için florürlü ve florürsüz diş macunlarının vücudunuz üzerindeki etkilerini bilmeniz yeterli olacaktır.

Florür Nedir?

Florür, kayalarda, suda ve bitkilerde bulunan doğal bir mineraldir. Onarıcı madde görevi görür ve diş yüzeyinizi aside karşı korumaya yardımcı olur. Florür Bunun dışında aşağıdaki etkilere de sahiptir.

  • Zayıf diş minesini yeniden oluşturur
  • Diş çürümesini önler
  • Bakterilerin büyümesini sınırlar

Yukarıda bahsettiğimiz nedenler insanların florörlü diş macunu tercih etmesinde önemli bir rol oynamıştır. Fakat florür kemiklerde ve dişlerde de bulunur. Uzmanların florürsüz diş macunu önermesinin nedeni 6 yaşından küçük çocuklar için zararlı olabildiğidir, çünkü küçük çocuklar diş fırçalarken tükürme alışkanlığı edinmedikleri için ister istemez florürü yutarlar, bu da florozis geliştirme riskini artırır.  Floroz, diş minesinin gelişimini kısıtlayan, dişlerde lekeler veya çukurlar oluşmasına neden olan bir maddedir.  

Fiziksel Hasar Riskini Azaltın

Çok fazla diş macunu veya içinde florür olan gargara kullanılması, vücutta yapısal hasar riski meydana getirmeye yardımcı olacaktır. Bunun için içeriğinde flörür bulunan diş macunlarını kullanmamak daha iyi olacaktır.

T-Brush Activated Charcoal Florürsüz Diş Macunu 90 Tablet, Charcoal adsorban etkisinden dolayı düzenli kullanımda dişlerin yüzey lekelerinin giderilmesini sağlar ve daha beyaz dişlere sahip olmanıza yardımcı olur. Ağız ve diş sağlığınıza tam koruma sağlar.

İnsanlar genelde dişlerin çürümesini engellemek için florürlü diş macunları kullanılması gerektiğini düşünürler, ancak bu yanlış bilinen popüler bir inanıştır. Çünkü dişlerdeki çürümeyle savaşmak sadece flörürün etkisi değildir. Dişlerin sağlıklı olması ve sağlıklı kalması için her gün fırçalamak yeterli olacaktır.

Cilt bakım ürün çeşitlerini incelemek ve sipariş vermek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: florürsüz diş macununun faydaları, florür nedir, ağız sağlığı, diş temizliği, diş macunları
Aralık 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR