Genital Bölge Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genital Bölge Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnsan vücudunun en hassas bölgelerinden biri genital bölgedir. Genital bölgenin hassas bir bölge olması nedeniyle temizliği konusunda şüpheye düşebiliriz. Genital bölgenin temizliğinin dikkatli yapılması gerekir. Genital bölge temizliğine özen gösterilmediği durumlarda başta bakteri ve mantar olmak üzere enfeksiyonların oluşması söz konusu olabilir.

Birçok kadın genital bölgesinin temizliği konusunda kaygılar yaşar. Bu nedenle Genital bölge temizliği için satılan kokulu sabun, dezenfektanlı jel ve genital bölge temizleme mendili gibi ürünler kullanmaktadır. Ancak vajina sanıldığının aksine kirli bir yer değildir. Vajina kendi kendini temizleyebilen özel bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı genital bölgenin fazla detaylı bir temizliğe ve çeşitli kremlere, temizleyici ve sabunlara ihtiyacı yoktur. Bu tür ürünler bölgeye zarar verebilmektedir. Hatta tahriş ve vajinit gibi sağlık problemleri ortaya çıkabilmektedir.

Genital Bölgenin Temizlenmesi

Genital bölge temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta tuvalet bittikten sonra temizlik işlemidir. Özellikle büyük tuvaletin ardından temizlik işlemi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Temizleme işlemi önden arkaya olacak şekilde yapılmalıdır. Eğer arkadan öne doğru temizleme işlemi yapılırsa mikroplar vajina ve idrar deliğine doğru girebilir. Bu durum enfeksiyon ve sağlık problemlerine neden olabilir.

Duş Esnasında Sadece Dış Genital Bölgeyi Yıkayın

Genital bölge temizliğinde dikkat edilmesi gereken konulardan biri de duş sırasında yapılması gerekenlerdir. Duş sırasında genital bölge temizliği yapılacaksa iç genital bölgeye kesinlikle kimyasal içerikli ürün sürülmemesi oldukça önemlidir. Dış genital bölgeyi istediğiniz kimyasal ürün ile yıkayabilirsiniz.

Vajinal Duştan Sakının

İç genital bölge temizliğini yaparken sabun ve krem gibi ürünler kullanıldığı takdirde yanma ve tahriş gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu tür kimyasal içerikli ürünler iç genital bölge içinde bulunan iyi huylu bakterilerin yok olmasına neden olur. İyi huylu bakterilerin yok olması durumunda enfeksiyon ve bakteri oluşumu gözlenir. Ayrıca, kimyasal maddelere karşı alerjik reaksiyona sahip kişiler vajinit olarak tanımlanan son derece riskli enfeksiyon ve iltihaplanma ile karşılaşır. Vajina içerisinde bulunan doğal bakterilerin vücutta kalması sağlık açısından oldukça önemlidir.

Genital Bölgeyi Kuru Tutun

Duş aldıktan sonra genital bölgenin iyice kurulanması oldukça önemlidir. Genital bölgenin kurutulması ile bakteri ve mantar oluşumu engellenmiş olur. Aynı zamanda deniz ve havuz sonrası da genital bölgenin kurutulması gereklidir. Uzun süre ıslak mayo ile kalmak enfeksiyon riskini artırmaktadır.

Pedinizi Sıklıkla Değiştirin

Regl dönemlerinde ve özellikle yaz aylarında pedinizi ve tamponunuzu düzenli olarak değiştirmeniz genital bölge sağlığı açısından önemlidir. Ped ve tamponlar uzun süre genital bölgede kaldığında bakteri birikmesi söz konusu olabilir. Bu durum enfeksiyon oluşumuna neden olabilir.

Genital bölge temizliğinde kullanabileceğiniz sabun ve alkol içermeyen intim temizlik ürünleri bulunmaktadır. Gvyna ürünleri dış genital bölge temizliğinde kullanılabilmektedir. Dış genital bölgede tahrişi yatıştırmaya yardımcı olan bu Gvyna ürünleri felisya özü ve bisabolol ile zenginleştirilmiş özel formüle sahiptir. Dış genital bölgenin yapısı ile uyumlu olan bu ürün dermatolojik olarak test edilmiştir.

Etiketler: genital bölge temizliği, genital bölge nasıl temizlenmelidir, vajinal duşun sakıncaları, bakım önerileri, sağlıklı yaşam, cilt bakımı
Haziran 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR