Gıda Takviyesine Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Gıda Takviyesine Ne Zaman İhtiyaç Duyulur

Türkiye’de gıda takviyesi ürünleri denildiği zaman piyasada çok fazla çeşit olduğunu biliyoruz. Ancak merak edilen konu bunlar kimin kullanması içindir? Daha doğru bir ifadeyle bu takviyeleri herkes kullanabilir mi?

Sorunun yanıtını verebilmek için öncelikli olarak gıda takviyesi nedir? Bunun tanımını bilmek gerekiyor. Bu şekilde ne işe yaradığını ve kimler için uygun olduğunu daha net anlatmış oluruz.

Gıda Takviyesi Nedir?

Gıda takviyesinin amacı, vücudun ihtiyacı olan besinleri tüketemeyen kişilerin bunları farklı yöntemlerle tedarik edebilmesidir. Farklı yöntemler diyoruz çünkü gıda takviyeleri tablet, hap, kapsül ve sıvı şekilde olabiliyor. Gıda takviyeleri farklı dozlarda üretilmişlerdir. Çünkü vücudun her bir besini farklı oranlarda alması gerekir. İhtiyaçtan az ya da fazla alınan bir takviye istenilen etkiyi göstermeyeceği gibi aynı zamanda zararlı da olabilir. Bunun için sadece uygun gıda takviyesi ve günlük doz alınması gerekir.

Gelelim asıl başlığımıza ve kimlerin bu takviyelere ihtiyacı olacağınıza.

Kimin gıda takviyesine ihtiyacı vardır?

Gıda takviyeleriyle ilgili olarak hemen şunun altını çizelim. Hiçbir takviye gerçek bir besinin yerine geçemez. Bunun için öncelikli olarak vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri mutlaka tüketmelisiniz. Ancak bazı kişiler var ki özellikle de doğurganlık yaşında olan bayanların beslenme konusunda özel ihtiyaçları olduğu bilinir. Bunun için gıda takviyelerinin kullanımı ihtiyaç duyulan besini dengeli bir şekilde alabilmek için önemlidir. 

Modern yaşama baktığımız zaman herkes ister istemez dengeli bir şekilde beslenemiyor. Dolayısıyla gıda takviyeleri modern hayatın içerisinde ihtiyaç haline geliyor. İnsanlar alamadıkları vitaminleri bu şekilde karşılayabiliyorlar. Örneğin C vitamini, D vitamini, folik asit, kalsiyum, selenyum ve iyotun yetersiz olarak alındığını tespit etmiştir. Mesela burada vücudun folik asit eksikliği durumunda Spina Bifida ve buna bağlı olarak hidrosefali gelişimi olduğunu söyleyebiliriz.  Bunda sonrasındaki süreçte daha ciddi sıkıntıların ortaya çıkması anlamına gelecektir.

Gıda takviyeleri özellikle sporcularda oldukça önemlidir. Harcanan enerjinin alınan besinle karşılanması halinde ise kişide ister istemez halsizlik ve spordan uzaklaşma gibi bir durum ortaya çıkaracaktır. Bunun için sporcu besinleri harcanan enerjinin gıda yerine konmasını sağlar.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: gıda takviyesi, gıda takviyesine ne zaman ihtiyaç duyulur, gıda takviyesi nedir, kimin gıda takviyesine ihtiyacı vardır
Mart 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR