Göz Kalemi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Göz Kalemi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Bir kadının makyajını kusursuz hale getiren en önemli ürünlerden biri de göz kalemi olmaktadır. Çünkü, farklı marka, farklı renk ve farklı dokulara sahip olan göz kalemleri kişinin gözlerini açığa çıkaran en önemli dokunuşlardan biridir.

Kusursuz bir makyaj imkânsız olmamaktadır. Aksine kusursuz bir makyaja ulaşmak çok kolay olmaktadır. Çünkü, doğru renk, doğru doku ve doğru tonlamalar ile kusursuzu elde etmek mümkün olmaktadır. Bu nedenle de göz rengini ve şeklini en iyi şekilde bilen kadınların makyajları daha kusursuz gözükmektedir.

Göz rengini ve biçimini bilen kadınlar gözlerini açığa çıkararak keskin bakışlar elde edebilmektedir. Bunun yanı sıra ise daha bütün bir yüz makyajı elde edebilmektedir. Ancak, göz kaleminin mükemmel görünebilmesi adına dikkat edilmesi gereken birkaç ufak nokta vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği sürece istenilen elde edilemeyecektir.

Göz Kalemi Kullanırken Göz Renginize Odaklanın

Göz kalemi seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri hiç şüphesiz göz renginiz olmaktadır. Çünkü göz rengi ile uyumlu göz kalemi kullanılmadığında makyaj kötü gözükecektir. Bu nedenle sizler için hangi göze hangi renk kullanılmalı bunlar hakkında kısa bilgiler derledi.

Kahverengi gözünüz varsa doğallığı ve cesurluğu bir arada kullanmanız önerilmektedir. Örneğin, yeşil ve mavi kullanılması dikkat çekici olabilecektir.

Mavi ve yeşil gözlerin var ise de siyah tonlu kalemler kullanarak daha keskin bir duruş yakalayabilirsiniz. Daha yumuşak görüntüler içinse bronz ve kahve tonları tercih edilebilir.

Göz Şeklinize Uygun Seçimler Yapın

Ufak gözleriniz varsa ve bu gözleri daha büyük göstermek istiyorsanız kirpik diplerinizin alt kısmından göz kalemi sürmeniz önerilmektedir. Ancak büyük gözünüz varsa ve küçültmek istiyorsanız da bu yöntemi uygulamamanız önerilmektedir.

Ayrıca, üst kirpik dibine siyah kalem çekildiği takdirde makyajın daha bütün duracağınız unutmayınız.

Göz Kalemi Hilelerini İyi Bilin

Daha güzel bir makyaj için göz kalemi kullanma hilelerini bilmeniz önemlidir. Örneğin, siyah göz kalemi kullanmak gözleri daha çok açığa çıkaracaktır. Aynı zamanda da sürdüğünüz göz kalemini fırça ile dağıtarak buğulu görüntü elde etmeniz de kolay olacaktır. Bu nedenle göz kalemi hilelerinin bilinmesi gerekmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: göz kalemi, göz rengine göre uygun göz kalemi, göz kalemi nasıl kullanılır, göz kalemi seçenekleri, göz kalemi seçerken nelere dikkat etmeli, makyaj önerileri
Temmuz 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR