Göz Renginize En Uygun Far Renkleri

Göz Renginize En Uygun Far Renkleri

Far seçimi göz renginizi vurgulamakta son derece önemli bir yere sahip. Bir göz makyajı hatası olarak far rengi genelde kıyafetler ile uyumlu seçilse de yüz ve göz güzelliğinizi öne çıkartmanın en ideal yolu far renklerini göz renginize göre seçmektir.

Söz konusu göz farı olunca günümüzde sayısız renk ve tonda far arasında seçim yapabileceğimizi biliyorsunuz. Göz rengine göre farı seçimi nasıl yapılmalıdır bu yazımızda anlattık.

Mavi Gözler İçin

Göz renginiz maviyse soğuk renkler ailesinde yer alıyorsunuz demektir. Mavi gözlerinizle güzel bir kontrast yaratmak için sıcak renklere yönelmelisiniz. Tatlı bir şeftali rengi, kum sarısı veya toz pembe bu amaca hizmet edecektir. Koyu gri ya da toprak renkleri ise gözlerinizin parlaklığını artıracağı için iyi bir seçenek olabilir.

Kahverengi Gözler İçin

Kahverengi gözlerinizin güzelliğini vurgulamak için doğal tonları tercih etmelisiniz. Somon gibi hafif ve doğal tonlar kahverengi gözlerinize yumuşak bir uyum sağlarken bronz ve altın tonda farlar gözlerinizin kahvesini derinleştirecektir. Somon ya da toz pembe gibi hafif tonları seçerseniz metalik farları deneyebilir ve kahvenin koyu tonlarını yakalayabilirsiniz.

Yeşil Gözler İçin

Yeşil gözler için en çarpıcı seçenekler mor tonlarında gizli. Mürdüm ve eflatun gibi daha koyu mor tonları tatlı bir kontrast sayesinde gözlerinizin canlılığını artıracaktır. Başka bir seçenek de zaten parlak olan yeşil gözlerinizi açık kahve tonlarında yumuşak renklerle süslemek. Fakat farınızın kendini ve göz renginizi belli etmesini istiyorsanız mavi tonlarından kaçınmalısınız.

Ela Gözler için

Ela gözler yeşil ve kahverengi gözlerin buluşma noktası. Dolayısıyla her iki renkteki gözler için verilen ip uçları bu renk için de geçerli. Ela gözlerin içindeki ışığı daha da artıracak özel renk ise sarı. Ela gözlerdeki altın tonunu yakalamak parlak ya da mat sarı farlar ile mümkün. Açık tonda mor veya uçuk pembe farlar da gözlerinizdeki iki rengi de vurgulayacaktır.

Koyu Kahve ve Siyah Gözler İçin

Bu renkte gözler için seçeneklerimiz biraz daha fazla. Ancak koyu kahve ve siyah gözleriniz için en iyi seçenek kobalt mavisi gibi cesur ve koyu bir mavi olacaktır. Kahve tonlarını öne çıkararak gözünüzün güzelliğini metalik ya da mat bir yeşil ile de vurgulayabilirsiniz. Son olarak, gözlerinizin daha büyük olduğu illüzyonunu yaratmak istiyorsanız gümüş renkte metalik farlara yönelmelisiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: far renkleri, makyaj, göz rengine uygun far renkleri, kahverengi gözler için fark renkleri, mavi gözler için fark renkleri, makyaj önerileri, güzellik sırları
Ağustos 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR