Göz Tembelliği İçin Göz Kapama Pedi Nasıl Kullanılır?

Göz Tembelliği İçin Göz Kapama Pedi Nasıl Kullanılır?

Genellikle 3-5 yaş arasındaki çocuklarda meydana gelen göz tembelliği erken dönemde tespit edilmesi halinde tedavi edilebilir bir göz hastalığıdır. Göz tembelliğinden şikayet eden kişilerin genellikle bir gözü diğerine göre daha az görür. Çocukluk döneminde ortaya çıkan bu sorun az gören gözün daha az uyaran almasıyla meydana gelir. Bunun için göz kaslarında yaşanan dengesizlik, göz kapağındaki düşüklük, gözler arasındaki görüş farklılıkları hastalığın tespit edilmesinde oldukça önemli bir faktördür.

Göz tembelliği devam ettiği sürece zamanla kayan gözden gelen görüntü beyin tarafından ihmal edilmeye başlar ve sonunda kaymış bir göz ortaya çıkar. İki göz arasındaki kırma kusurunun farklı 1,5 dereceden fazla olduğunda bir gözde tembellik gelişmeye başlar. Eğer iki göz arasındaki kırma kusuru iki gözde de bulunuyorsa ve bu sorun tespit edilip gözlük kullanılmaya başlanmamışsa her iki gözde de tembellik meydana gelmeye başlayacaktır. Tıpta refraktif anizometropi ambliyopi adı verilen bu durum gözlük veya lens gibi Sağlık Medikal Ürünleri kullanımıyla engellenebilir.

Göz Tembelliğinin Belirtileri Nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sorun 3-5 yaş arasında ortaya çıkmaya başlayacaktır. Eğer aile çocuklarının görmesiyle ilgili bir sorun olduğundan şüphe ediyorsa aşağıdaki belirtileri göz önünde bulundurması gerekir.

  • Derinlik algısında bozulma
  • Bir gözde şaşılık ya da kapanma
  • Gözleri kısma
  • Bir şey izlerken ya da okurken başı sürekli aynı yöne çevirme

Bu yaştaki çocuklar genellikle kendilerini ifade edemediklerinden dolayı ailelerin izlemesi çok önemlidir. Gözlemler neticesinde çocuğun gözlerinin hareketlerinde, el ve göz koordinasyonunda problem ve şaşılık gibi durum tespit edilirse mutlaka doktora başvurulması gerekir.

Kimler Göz Tembelliği Riski Altındadır?

Göz tembelliğinin nedenlerinden birisi genetik olmasıdır. Özellikle prematüre veya küçük doğan bebeklerde gelişimsel bozukluk olarak ortaya çıkabilir.

Göz Kapama

Göz kapama işlemi zayıf olan gözün uyarılmasını sağlamak amacıyla düzgün gören gözün kapatılarak üzerine bant yapıştırılması işlemidir. Günde en az 2-6 saat boyunca takılması ve bu sayede zayıf olan gözün uyarılarak görmesi sağlanır. B-Good Desenli Göz Pedi 5,7cm x 7,2 cm / Kız çocuklarına uygun yapıda dizayn edilmiştir.

Medikal ürün çeşitlerine https://www.dermoailem.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: göz tembelliği, göz tembelliği için göz pedi, kimler göz tembelliği riski altındadır, sağlıklı yaşam, göz sağlığı
Mart 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR