Gözaltı Morlukları Nasıl Geçer? Gözaltı Morlukları İçin Krem Önerileri

Gözaltı Morlukları Nasıl Geçer - Gözaltı Morlukları İçin Krem Önerileri

Göz kapaklarının altında oluşan koyu halkalar göz altı morlukları olarak tanımlanır. Kadınlarda ve erkeklerde yaygın olarak meydana gelen bu duruma genellikle göz altında oluşan torbalarda eşlik eder.  Gözaltında oluşan morluklar kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesini sağlarken aynı zamanda yorgun bir duruşa sahip olmasına da imkan sağlar.

Göz altında oluşan morlukların birden fazla nedeni vardır. Endişe edecek bir sağlık problemi oluşturmuyor olsa da estetik soruna neden olacağından istenilen bir durum değildir.

Gözaltı Morlukları Neden Olur?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yorgunluk ve uykusuzluk göz altında oluşan morlukların temel nedeni olarak sayılabilir. Uykusuz kaldığınızda cildiniz donuk ve soluk bir görünüme sahip olur ve bu da istenilen bir durum değildir.

Yaşta gözaltında morluk oluşmasında önemli bir etkiye sahiptir. İnsan yaşlandıkça cildi de incelmeye ve esnekliğini kaybetmeye başlar. Cildin altında bulunan yağ dokusu ve kolajen miktarı azaldığı için ciltte koyu bir renk görüntüsü ortaya çıkacaktır. Bu görüntü özellikle gözlerin altında daha yoğun olur.

Gözaltı Morlukları Nasıl Geçer?

Gözaltında oluşan morlukların geçebilmesi için düzenli uyku ve bol su tüketilmesi önemlidir. Kişinin evde yapabileceği bazı uygulamalar ise bunlardan kurtulmak için yapılabilir.

Çay Poşeti

Çay içilebildiği gibi aynı zamanda göz altı morluklarından kurtulmak için de kullanılabilir. Soğuk poşet çayı morlukların olduğu bölgeye koyarak bekletmek bu bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracağı için morlukların giderilmesini sağlayacaktır. Siyah çay ya da yeşil çay bu yöntem için iyi bir tercihtir.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan yağı da göz altı morluklarında başarılı sonuçlar verir. Her gece göz altlarına Hindistan cevizi yağı ile masaj yaptığınızda oluşan halkaların yok edilmesini sağlayabilirsiniz.

Salatalık

Her gün iki dilim salatalığı 5 dakika boyunca limonlu suya batırıp bunu gözaltlarına yerleştirdiğinizde koyu lekeleri yok edecektir.  Uygulamayı yaparken gözlerin limon suyundan etkilenmemesi için korunması gerekir.

Göz altı Kremleri

Dermalogica Intensive Eye Repair 15 ml Nemlendirici Göz Kremi göz çevresini tazeleyerek morlukların giderilmesini sağlar.

Göz Çevresi Bakımı yüzün genel görüntüsünü iyileştirmek ve solgun bir yüzden kurtulmak için gereklidir. Düzenli olarak yapılan bakım sayesinde gözlerde morluk ve torbalanma gibi estetik sorunlar oluşmaz.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: gözaltı kremi, gözaltı kremleri, gözaltı morlukları nasıl geçer, gözaltı morlukları, göz altı morlukları için krem, göz altı morlukları nasıl geçer, göz altı morlukları neden olur
Ağustos 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR