Gül Suyunun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir

Gül suyu hafif ve hoş kokusuyla tercih edilen bir ürün olmasının yanı sıra özellikle cilt için faydalı olması ile dikkat çekiyor. Doğal bir içeriğe sahip olan gül suyu marketlerden ve internetten temin edilebilir. Ancak gül suyu satın alırken içeriğini okumanız faydalı olacaktır. Çünkü gül suyunun en önemli özelliği içeriğinde alkol bulunmaması ve saf olmasıdır.

Gül suyu elde edilebilmek için farklı malzemeler kullanılabilir. Her cilt için fayda sağlayan gül suyunun faydaları aşağıda belirtilmiştir.

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?

Düzenli olarak kullanılan gül suyu sayesinde cildin pH dengesi korunur ve dengede kalması sağlanır.

  • Ciltteki fazla yağların atılmasını sağlar.
  • Ciltte oluşan sivilce ve aknelerin giderilmesini sağlar.
  • Ciltteki gözeneklerin açılmasını sağlayarak ciltte meydana gelen ton farkının giderilmesine neden olur.
  • Göz altındaki şişliklerin azalmasını sağlar.
  • İltihap giderici özelliğe sahiptir.
  • Hassas ciltler için idealdir. Ciltte meydana gelen kızarıklık ve tahrişlerin giderilmesini sağlar.
  • Gül suyu yüksek antioksidan içerir ve bu da yaşlanmaya karşı cildin savunmasını güçlendirir.
  • Ciltte meydana gelen egzama ve sedef hastalığının etkilerini azaltır.
  • Güneş yanıklarının iyileşmesini sağlar.
  • Ferahlatıcı özelliğiyle cildi yeniler.
Gül Suyu Nasıl Kullanılır?

Gül suyu farklı şekillerde kullanılabilir. Örneğin, tonik olarak kullanılabildiği gibi nemlendirici olarak da etkilidir. Eğer tonik olarak kullanılması gerekiyorsa önce yüzün yıkanıp kurulanması ve temiz olması sağlanmalıdır. Bir pamuk üzerine sıkılan gül suyu yüze sürülebilir. Cildiniz yağlı ise gül suyunun içine bir iki damla elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

Gül suyunu nemlendirici olarak kullanmak isteniyorsa üç yemek kaşığı gül suyunun içine bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve bir yemek kaşığı gliserin ekleyip bir şişe içerisinde iyice çalkalandıktan sonra cilde uygulanabilir.

Gül suyu temizleyici olarak da kullanılabilir. Saf olmasından dolayı cildin temizlenmesinde oldukça etkilidir. Otacı Gül Suyu Bazlı Micellar Temizleme Suyu 400 ml güzel kokusuyla cildinize tazelik kazandıracaktır.

Gül suyu aknelerin giderilmesinde de etkilidir. Bir çay kaşığı gül suyunun içine bir çay kaşığı limon sıkarak iyice karıştırın ve sivilceli bölgeye sürerek 10 dakika bekletin.

Makyaj temizleme suyu losyon kategorimiz içinde cildinizin temizlenmesine yardımcı olabilecek farklı ürün seçenekleri bulunmaktadır. Cildiniz için en uygun ürünü seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: gül suyu, gül suyu faydaları, gül suyu neye iyi gelir, otacı gül suyu bazlı micellar su, makyaj temizleme suyu
Ağustos 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR