Güneş Koruyucu Faktör SPF Nedir?

Güneş Koruyucu Faktör SPF Nedir

Günlük hayat için büyük önem taşıyan güneş ışınları bazı durumlarda cildiniz için risk oluşturabilir. Özellikle direkt güneş ışınlarına maruz kalmak cildinizde giderilmesi zor lekelerin oluşmasına neden olabilir. Güneş koruyucu kremler sayesinde cildiniz zararlı ışınların etkisinden korumanız mümkündür. Tüm güneş koruyucu kremlerde standart olarak karşınıza çıkan bir SPF faktörü bulunur.

En temel anlamı ile SPF, güneş koruyucu ürünlerin içerisinde yer alan ve güneşe karşı ne kadar koruma sağladığını gösteren bir değer olarak ifade edilebilir. Güneş kremlerinde yer alan SPF değerleri güneşe karşı cildinizi korumaklar görevlidir. Kremlerin içeriğinde yer alan SPF genel olarak birçok değerde karşınıza çıkabilir.

Genel olarak, SPF 15, 30 ve 50 olmak üzere birçok koruma değerine sahiptir. Bunun yanı sıra, 50 faktörün üstüne çıkan koruma seçenekleri de mevcuttur. Güneşin yoğun ve az olduğu dönemlere bağlı olarak tercih ettiğiniz kremin SPF değerleri farklı olabilir. Özellikle güneş ışınlarının oldukça yoğun olduğu dönemlerde 50 ve üzeri faktör koruması idealdir.

Güneşin yakıcı olmadığı kış ve sonbahar dönemlerinde SPF değerinin düşük olduğu güneş koruyucu kremler yeterli olacaktır. Bunun için 15 ya da 30 SPF değerine sahip güneş koruyucu kremleri tercih edebilirsiniz.

Sebamed Sun 50 SPF Güneş Losyonu

Sebamed Sun 50 SPF Güneş Losyonu ürün çeşidi güneşin zararlı ışınlarının cildinize ulaşmasını engelleyen özel bir yapıya sahiptir. Yüksek bir koruma desteği sunan Sebamed 50 faktörlü koruma özelliği ile kullanıcıya sunulur.

 Mikropigmentler sayesinde 50 faktör UVA ve UVB koruması sağlayan Sebamed Sun 50 SPF Güneş Losyonu 150 ml güneşin zararlı ışınlarının filtrelenmesine yardımcı olur. İdeal koruma desteği sayesinde Sebamed ile cilt tahrişlerinin önüne geçebilirsiniz.

Sebamed Sun 50 SPF Güneş Losyonu ürün çeşidini kullanırken belli aralıklarla tazelemeniz gerekir. Güneş kreminin aynı etki ile sizi korumaya devam etmesi için gün içinde 2 ya da 3 saatte bir Sebamed Sun 50 SPF Güneş Losyonu ürün çeşidini tekrar uygulayabilirsiniz. Üstün bir nemlendirme özelliği sunan Sebamed sayesinde gün boyu cildinizi korurken aynı zamanda nemlendirme desteğine sahip olabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: güneş koruyucu, güneş koruyucu faktör, spf, spf nedir
Mart 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR