Güneş Kremi Kaç Faktör Olmalı? Doğru Güneş Kremi Seçimi

Güneş Kremi Kaç Faktör Olmalı? Doğru Güneş Kremi Seçimi

Güneş ışınları her ne kadar cildimiz için faydalı olsa da özellikle yaz aylarında güneşe doğrudan mariz kalmak cildimize zarar verir. Güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmak cildimizde güneş lekeleri ve yanıklara sebep olabilir. Bu nedenle cildimizi güneş yanıklarına karşı korumalı ve ciltte oluşabilecek deformasyonlara karşı önlem almak cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Yaz aylarında dışarı çıktığınızda, sahilde güneşlenirken veya denize girdiğinizde maruz kalınan yakıcı güneş ışınları cilt açısından risk oluşturur. Cildi korumak için güneş kremi kullanmak son derece önemlidir. Hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alan güneş koruyucuları cilt bakım rutininin vazgeçilmez ürünleri haline geldi. 

Güneş Kreminde SPF Değeri Nedir?

Güneş kremi kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Güneş kremlerinde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de SPF değeridir. Günlük yaşamda koruma faktörü olarak bilinen SPF (Sun Protection Factor), UVB ışınlarına karşı güneş kreminin hangi miktarda koruma sağlayacağının gösterir. Örnek vermek gerekirse normalde hassas bir cildiniz yoksa 15 veya 30 SPF güneş kremi tercih edebilirsiniz. Ancak hassas bir cildiniz varsa ve yoğun bir koruma istiyorsanız SPF 50+ tercih edebilirsiniz.

Güneş koruyucu ürün tercih ederken güneşe çıktığınız saatlere uygun faktörlü güneş kremi almak son derece önemlidir. Öğle saatlerinde ve güneşin açısının arttığı yaz mevsiminde çok yüksek korumalı güneş ürünleri tercih etmek cildinizi zararlı güneş ışınlarına karşı koruyacaktır. O nedenle SPF 50+ faktörlü güneş kremi tercih etmek en sağlıklısı olacaktır.

En iyi güneş kremi, cildin güneşe maruz kalma şekline uygun şekilde olmalıdır. 20 – 30 – 50 gibi farklı derecelerdeki kremlerden kendinize en uygun olanını seçebilirsiniz. SPF 50 ve üstü kremleri tercih etmek cildinize yüksek koruma sağlayacaktır. Ayrıca güneş kremlerinin iz bırakan yapıda olmaması, yağlı ve kaygan bir dokusunun bulunmaması sağlık açısından önemlidir.

Güneş kremini ayrıca cilt tonunuza uygun seçerek güneşin cildinize verdiği zararları en aza indirmeniz mümkündür. Yağlı, kuru ya da hassas ciltlere özel seçeneklerden kendi cildinize en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ter ve suya dayanıklı olması, havuz ve deniz gibi suyla temasta uzun süre koruma sağlaması önemlidir.

Sebamed Spf 50 Çok Yönlü Koruyucu Güneş Kremi ve Güneş Sonrası Bakım Kremi mikropigmentlerle birleştirilmiş yüksek etkili UVA ve UVB filtreleri sayesinde güneşin zararlı ışınlarını süzer. Etkili koruma sağlar ve cildi tahrişlere karşı korur. Güneş sonrası bakım kremi ise cildi pürüzsüz ve esnek hale getirir ve güzel bir bronzluk sağlar.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: güneş kremi, doğru güneş kremi kaç faktör olmalı, güneş kremi faktörleri, güneş kremlerinde spf değeri nedir, güneş koruyucu ürünler, bakım önerileri
Ağustos 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR