Güneş Kremi Sürmenin Püf Noktaları

Güneş Kremi Sürmenin Püf Noktaları

Yaz aylarının gelmesiyle beraber güneş kremi kullanmak oldukça önemli hale geldi. Cilt bakımının en önemli ihtiyaçları arasında yer alan güneş kremi sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde kullanılması gereken en önemli cilt bakım ürünlerinden biridir. Güneş kreminin doğru seçimi ve uygulanmasıyla güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinizi koruyabilirsiniz.

Güneş kremleri, cildimizi güneşin zararlı ışınlarından koruyan en önemli noktalardan biridir. Güneşten gelen UV ışınları ciltte kalıcı hasarlara, cilt lekelerine, kırışıklıklara hatta cilt kanserine bile sebep olabilmektedir. Bu nedenle güneş kremi seçerken rastgele bir ürün seçmemek ve doğru zamanda doğru şekilde krem sürmek son derece önemlidir.

Doğru Miktarda Sürmek

Güneş kremi sürerken doğru miktarda sürmek oldukça önemlidir. Güneş kremini uygularken iki parmak şeklinde uygulamak gerekir. Güneş kremini işaret ve orta parmağa şerit olarak sürerek bu miktarı yüzünüze uygulayabilirsiniz. Vücudunuzda ise kollar, bacaklar, sırt ve göğüs bölgesine ayrı ayrı olarak bu şekilde sürebilirsiniz.

Cilt Bakım Rutinin Ardından Güneş Kremi

Güneş kreminin ne zaman uygulandığı son derece önemlidir. Güneş kremi cilt bakımının son aşamasında uygulanmalıdır. Cilt temizliği yaptıktan ve nemlendirici uyguladıktan sonra güneş kremini cildinize sürebilirsiniz. Eğer güneş kremini sürdükten sonra makyaj yapmayı düşünüyorsanız bir süre beklemelisiniz. Güneş kremi cildiniz tarafından iyice emilmelidir. Güneş kremini sürdükten sonra hemen makyaj yaparsanız krem, cilt tarafından emilemeyecektir.

Belirli Aralıklarla Yenilemek

Güneş koruyucu kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri ise gün içerisinde sıklıkla yenilenmesi gerektiğidir. SPF 50+ faktör güneş kremi yüksek korumaya sahip olsa da belirli aralıklarla yenilenmelidir. Uzmanlar güneş kreminin 2 saatte bir yenilenmesi gerektiğini belirtmektedir. Yazın özellikle deniz veya havuzda bulunuyorsanız 2 saat aralıklarla güneş kreminizi yenileyebilirsiniz.

SPF 50+ Güneş Kremi Önerileri

La Roche Posay Anthelious Spf 50+ Güneşe Toleranssız Ciltler İçin Renkli Güneş Koruma Kremi çok yüksek koruma sağlar. Matlaştırıcı özelliktedir ve parlama karşıtıdır. Cilt bakım rutininizin son adımı olarak uygulayabilirsiniz. Makyaj altında kullanıma uygundur. Hızlı emilir ve yapışkan bir his bırakmaz.

Vichy Capital Soleil Cream Spf 50+ Yüz Bölgesi İçin Güneş Kremi normal ve kuru ciltlerde kullanım için uygundur. Cilde yumuşak ve ipeksi bir his veren bu krem 24 saat nemlendiren formülü ile suya dayanıklıdır. Güneş ışınları nedeniyle oluşan koyu lekeler ve kırışıklık görünümü için elverişlidir. Hassas yapıya sahip ciltler için uygundur. Temizlenmiş cilde güneşe çıkmadan önce uygulayabilirsiniz.

Avene Solaire Anti-Age Spf 50 hassas ciltlere özel çok yüksek koruma faktörlüdür. Yaşlanma karşıtı güneş kremi içeriğinde yer alan Avene Termal Suyu ile cilde rahatlama hissi verir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: güneş kremi, güneş koruyucu krem, güneş kremi sürmeni püf noktaları, güneş kreminin faydaları, cilt bakımı, güneş koruyucu ürünler
Temmuz 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR