Güneş Lekelerini Engellemek İçin Yapılması Gerekenler

Güneş Lekelerini Engellemek İçin Yapılması Gerekenler

Güneş lekeleri güneşe uzun süre ve korumasız bir şekilde maruz kalınca ortaya çıkan lekelerdir. Özellikle yaz aylarında güneşe uzun süre maruz kalınması nedeniyle ortaya çıkan lekeler burun, yanaklar, dudak üstü, kulaklar, alın, boyun kısmında görülebilmektedir. Kahverengi renkte olan bu lekelerin oluşmasını önlemek için güneş kremi kullanmak gerekir.

Cildimize doğrudan etki eden ultraviyole ışınları güneş yanıklarına, güneş nedeniyle meydana gelen alerjilere ve lekelenmelere neden olmaktadır. Güneş ışınlarına uzun süre korumasız bir şekilde maruz kalmak cilt problemlerinin doğmasına yol açacaktır. Güneş ışınlarının etkilerinden kaçınabilmek için doğru yöntemlerle güneşten korunmak gerekir.

Güneş Koruyucu Kullanmak Neden Önemlidir?

Yaz aylarında ve öğle saatlerinde güneş ışınları dik bir açıyla dünyaya ulaşır. Mor ötesi ışınlar olarak bilinen bu ışınlar radyasyon yayar. Güneş kremi, güneşten gelen UVA/UVB ışınlarına karşı cildinizi korur. Güneş koruyucular ciltte tabaka oluşturarak ışınların etkilerine karşı cildi korur.

Güneş kremleri ayrıca güneşin yarattığı hasarı önler. Güneş ışınlarının oluşturduğu foto yaşlanmayı önler. Düzenli aralıklarla kullanılan güneş kremleri foto yaşlanmanın önüne geçer. Güneş kremi ayrıca cilt lekelerini geçirir. Bu nedenle güneşe çıkmadan önce güneş kremi sürmek oldukça önemlidir.

Güneş kremi tercih ederken UVA/UVB ışınlarına karşı koruyucu özelliği olmasına dikkat etmek gerekir. Özellikle hassas bir cildiniz varsa veya güneş ışınlarına karşı yüksek koruma tercih ediyorsanız SPF 50+ ürünleri tercih edebilirsiniz. SPF 50+ güneş kremleri güneşe karşı yüksek koruma sağlar.

Güneş koruyucu ürünleri güneşe çıkmadan 30 dakika önce uygulayabilirsiniz. Çoğu insan özellikle denize girmeden hemen önce güneş kremini uygular. Güneş kremini vücudun emmesi için yaklaşık 20-30 dakika önce sürülmesi gerekir. Güneş kremleri ayrıca etkisini kaybetmemesi için 2 saatte bir yenilenmelidir. Ayrıca deniz ve havuzdan çıktıktan sonra da güneş kremi yenilenmelidir.

Orzax Neutracy Karma ve Yağlı Ciltler için SPF50+ Güneş Koruyucu Krem karma ve yağlı ciltler için geliştirilmiştir. SPF 50+ faktörlü olan güneş kremi yüksek koruma sağlar. UV ışınlarının olumsuz etkilerine yöneilk panthenol ve koenzim Q10 ile zenginleştirilmiştir. Güneşe çıkmadan 20 dakika önce uygulanır. İz bırakmayan Orzax Neutracy Karma ve Yağlı Ciltler için SPF50+ Güneş Koruyucu Krem günlük kullanıma uygundur.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: güneş koruyucu ürünler, güneş kremi, güneş lekelerini önlemek için yapılması gerekenler, cilt bakımı
Ağustos 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR