Hacimli Saçlar İçin 5 İpucu

Hacimli Saçlar İçin 5 İpucu

Günümüz şartları göz önüne alındığında özellikle ince telli saçlara sahip olan kişilerin hacim kayıpları yaşadığı sıklıkla gözlemlenmektedir. Bu nedenle de sizler için daha hacimli saçlar için uygulanabilecek birkaç küçük ipucu derledik.

Yer Çekimini Kullanın ve Sıralamayı Değiştirin

Hacimli bir saç elde etmek aslında çok kolay yöntemlerle mümkün olmaktadır. Örneğin, duştan yeni çıktığınızda hafif nemli saçlarınızı başınızı öne eğerek tersten kurutursanız saçlarınızı hacim kazanması daha kolay olacaktır. Çünkü havalanan saç dipleriniz daha hacimli bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

Saç bakımının temel gereksinimlerinde biri olan şampuan ve saç kreminin uygulama sırasını değiştirerek de hacimli bir görüntü elde etmeniz mümkün olacaktır. Dalan Dolive Hacim Veren Şampuan gibi şampuan ve krem ürünlerinin uygulama sırasının ilk önce krem sonra şampuan olması saçınızın daha hacimli olmasını sağlayacaktır. Çünkü önce krem saçınızı yumuşatacak ve açacak ardından şampuan ise hacminizi arttıracaktır.

Doğru Kesim Yaptırın ve Doku Verin

İnce telli saçlarda doğru kesim hacim için çok önemlidir. Çünkü, katlı kesimlere uygulanacak hareketli bir fön ile hacimli bir görüntü imkânsız değildir. Ancak, yüzünüze ve saçınıza göre en doğru kesim için kuaförünüze danışmanız önerilmektedir.

Bunun yanı sıra ise doku verici spreyler ile saçlarınızı hareketlendirmeniz çok kolay olmaktadır. Özellikle de kuru şampuan ya da deniz tuzu spreyi hacim konusunda çok yardımcı olacaktır.

Saç Ayırma Denklemine Dikkat Edin ve Krepe Yapın

Her seferinde aynı model verilen saçlar bu ayrımlara alışacağı için sönükleşebilmektedir. Bu nedenle de saçlarınızı alışık olmadıkları yönde ayırarak daha iyi bir hacim elde etmeniz mümkündür.

Hacim için aynı zamanda da krepe yapılabilmektedir. Bunu yapabilmek için saçlarınızı taradıktan sonra altta kalan tutamlara krepe uygulayarak hacim elde edebilirsiniz.

Saçınıza Göre Seçim Yapın

Kullanmayı planladığınız ürünleri saç tipinize göre seçerek hacim kazanmanız mümkün olmaktadır. Örneğin, ince telli saçlar için hafif yapılı mist formüller tercih edilebilecekken kalın saçlar için krem ve köpük ağırlıklı tercih yapılabilmektedir.

Renk Oyunu Uygulayın

Tek renk ve özellikle koyu tonlar saçları daha ince gösterdiği için bu saçlara hacim katabilmek için doğal bir ombre tercih edilerek hacimli görüntü elde edilebilmektedir.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: hacimli saç, hacimli saçlar, hacim veren şampuan
Ağustos 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR