Hacimli Saçlar İçin İpuçları

Hacimli Saçlar İçin İpuçları

Saçlarınız hacimsiz ve sönük mü görünüyor? Hacimli ve dolgun saçlar hoş görüntüsü ile tarzınızı bir adım öne çıkarır. Doğru saç bakım yöntemleri ile saçları hacimli ve dolgun yapmak mümkündür. Saçları hacimli göstermek için bazı ipuçları bulunur.

Saçların hacimsiz görünmesine neden olabilecek bazı etkenler vardır. Örneğin; hava koşulları, stres ve saçların doğal yapısı gibi sayılabilir. Sebebi ne olursa olsun saçların güçlenmesini sağlayacak bazı önlemler almanız bu durumdan kurtulmanızı sağlayacaktır. Aşağıda sağlıklı saçlara kavuşmanız ve saçlarınızın volümünü artıracak öneriler yer almaktadır.

Hacim Veren Şampuanlar

Saçların sağlıklı ve hacimli olması için ilk iş doğru şampuanı seçmektir. Her ne kadar tek çözüm bu olmasa da rutinlerinize doğru şampuanı eklediğinizde bu işin üstesinden kolayca gelebileceksiniz. Vichy Dercos Neogenic Shampoo Yoğunluk ve Anında Hacim Sağlayan Şampuan 400 ml sönük ve cansız saçlar için doğru seçim olacaktır.

Şampuandan Önce Saç Kremi Kullanın

İnsanlar genelde saçlarını şampuanla yıkadıktan sonra krem sürerler. Oysaki duş esnasında her ikisinin yerini değiştirerek hacimli saçlara doğal yollardan ulaşılabilir. Saç kreminin önce sürülmesinin nedeni saçların daha dolgunlaşması ve bu sayede yaratmış olacağı ağırlık etkisinin ortadan kaldırılmasıdır.

Kurutma Yöntemine Dikkat Etmelisiniz

Saçlara hacim kazandırabilmek için kurutma yöntemlerine de dikkat etmeniz gerekir. Çoğu kişi saçlarını kuruturken ayna karşısında görerek yapmayı tercih eder. Oysaki saçları öne eğerek kurutmak saçlarınızın diplerinin havalanmasını ve kabarmasına neden olacaktır. 

Saçların Taranma Şekli

İnsanlar genellikle saçlarına şekil vermek için hep aynı tarafı kullanırlar. Zaman zaman değişiklik yaparak saçları taradığınız yönün tersine taramak daha hacimli görünmesini sağlayacaktır. Mesela saçlarını sürekli sola doğru tarayan biriyseniz arada sağ tarafa doğru taramak gibi.

Krepe Uygulaması

Bu uygulama 80’li yıllarda oldukça favoriydi. Çünkü saçların daha hacimli görünmesini sağlıyordu. Eğer saçlarınızı kısa zamanda hacimli göstermek istiyorsanız saçlarınızı ufak tutamlara ayırarak diplerine doğru tarayabilirsiniz.

Saç Renginiz ile Oynayın

Saç rengini değiştirerek hacim kazandırabilirsiniz. Mesela koyu tonlara sahipseniz bu hacimsiz görünebilir. Açık rengi tercih ettiğinizde hacimli bir görünüme kavuşabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: hacimli saçlar için ipuçları, hacimli saçlar için öneriler, saç bakımı, saç bakım kremi, saç şampuanı, bakım önerileri, yıpranmış saçlar için tavsiyeler
Aralık 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR