Hamilelik Çatlaklarından Nasıl Kurtulursunuz?

Hamilelik Çatlaklarından Nasıl Kurtulursunuz

Hamile kaldığınızda vücudunuzda hızlı bir değişim başlıyor. Bu kadınların hamilelikle ilgili korktuğu en önemli durumlardan bir tanesi olan çatlaklar sorununu da beraberinde getiriyor. Genelde hamile kalan kadınların göbek ve kalça bölgelerinde çatlakların oluşması normaldir.

Peki, bu çatlakların oluşma nedeni nedir?

Hamilelikte Çatlaklar Neden Oluşur?

Hamilelikte fiziksel değişimin yanı sıra ruhsal değişimlerde yaşanır. Anne adayındaki hormonsal değişim neticesinde ciltte kurumalar meydana gelir. Cildin kurumaması için annenin daha fazla sıvı tüketmesi gerekecektir. Çünkü anne aynı zamanda iki canlı olduğundan dolayı daha fazla sıvıya ihtiyaç duyacaktır. İhtiyaç olandan daha az sıvı tüketimiyle birlikte çatlaklarda görülmeye başlayacaktır. Bunun yanı sıra kilo alımı da çatlak oluşmasına neden olur.

Hamilelikte Oluşan Çatlaklar Nasıl Önlenir?

Çatlaklar hamilelikte problem olara görülürken aynı zamanda önlenmesi de söz konusudur. Ancak şunu söyleyelim ki hamilelik döneminde oluşan çatlakların tamamen ortadan kaldırılması pek mümkün değildir. Bunun için çatlaklar tam oluşmadan küçük ama etkili önlemler alınabilir. 

Cildinizi Nemli Tutun

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hamilelik döneminde daha fazla sıvıya ihtiyacınız olacak. Bunun içinde sıvı alımınızı artırmanız gerekiyor. Yeteri oranda su tükettiğiniz zaman cildinizdeki nemi artıracak ve bu sayede oluşabilecek çatlakları da önleyeceksiniz. Kullanacağınız çatlak ürünleri ile de bu durumun üstesinden gelmeniz mümkündür.

Dermoailem olarak anne adayları için üretmiş olduğumuz ürünlerimiz çatlak oluşumunu ve oluşan çatlakları gidermede oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı beslenmeyi uzun uzun anlatmaya gerek yok.  Hamile kalınmamış olsa bile doğru beslenme vücudun savunmasını artıracaktır. Hamilelik döneminde de cildin esnekliği için beslenme konusuna ekstra dikkat edilmesi gerekiyor. Bazı besinler vardır ki içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde cildinizin esnekleşmesini sağlayacaktır.

Yağlı Masaj

Oluşan çatlakların giderilmesiyle ilgili olarak yağlı masajlar yapılabilir. Yağlı masaj sayesinde cildinizde gerilmiş olan deri esnekleşmeye başlar. Bunun için masaj yağlarından destek alabilirsiniz. Özellikle kakao yağı çatlakların önlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Hamilelik döneminizin sağlıklı bir şekilde geçmesi için sporunuzu ihmal etmemelisiniz. Bu sizi gün içerisinde daha sağlıklı ve rahat yapacaktır. Bu da mutlu bir hamilelik ve mutlu bir bebek anlamına gelir.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: hamilelik çatlaklarından nasıl kurtuluruz, hamilelik çatlakları neden oluşur, hamilelikte oluşan çatlaklar nasıl önlenir, sağlıklı beslenme, yağlı masaj
Mart 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR