Hassas ve Sivilceli Ciltler İçin Bakım Tüyoları

Hassas ve Sivilceli Ciltler İçin Bakım Tüyoları

Cildimizi istediğimiz sağlık ve parlaklığa kavuştururken birçok bakım ürünü ve uygulaması deneriz. Tüm bu bakım rutinlerini ve ürünlerini denerken kendi cildimize en iyi gelecek ürün ve uygulamaları zamanla keşfederiz. Cildimize iyi gelen ürün ve uygulamaları ararken dikkat etmemiz gereken ilk nokta ise cilt tipimizdir.

Cilt tipi cildimizin hassasiyet, yağ ve nem dengesi, aknelere karşı duyarlılığı gibi birçok değişik noktada en belirleyici unsur olmaktadır. Bu sebeple cilt bakım ürünleri cilt tiplerine göre ayrılmaktadır ve değişik ihtiyaçları olan değişik cilt tiplerine farklı bakım ürünleri sunulmaktadır.

Cildinizin sahip olabileceği cilt tiplerinden biri de hassas cilt tipidir. Cildiniz hem hassas hem de sivilceli ise ona daha da detaylı bir şekilde, özen göstererek bakım sağlamanız gerekebilir. Bu yazımızda sizler için sivilce bakım ürünleri ve yapılması gerekenlerden bahsettik.

Hassas ve Sivilceli Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Hassas ve sivilceli ciltleri olan bireylerin üzerinde en çok düşünmesi gereken nokta kullandıkları ürünlerin hassas ciltlere uygun olmasıdır. Hassas ciltli bireyler, cilt tipine uygun olmayan ürünler kullandığı takdirde tahriş olabilir ve bu tahriş de sivilcelenmeyi daha çok artırabilir.

Cilt tipine uygun bakım ürünü seçildikten sonra yapılması gereken ise her şeyi kararında kullanmaktır. Özellikle sivilceli ciltlerde kreminizi seçerken doğru seçimde bulunmak ve ürünü fazla kaçırmamak yağlanmayı engelleyecek ve akneli görünümü azaltacaktır.

Ürünlerin aşırıya kaçtığı anlarda yağlanmanın tam tersi bir etki de cildin kuruması olabilir. Örneğin, sivilcelerin azalması için kullanılan bir temizleme jelinin fazla kullanılması cildi kurutacak ve hassasiyetini artıracaktır. Unutmayın, cildin herhangi bir şekilde dengesinin bozulması sağlıklı görünümünü engelleyecek ve daha başka problemlere yol açacaktır.

Cildinize temizleme jeli olsun, krem olsun, nemlendirici olsun her ne bakım ürünü kullanıyorsanız bunu nazik hareketlerle yapmalısınız. Halihazırda sivilceli olan hassas cildinizde sivilcelerin daha da yayılmaması ve cildinizin tahriş olmaması için bakım ürününüzü yumuşak hareketlerle uygulamalısınız.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da cildinize uygun bakımı verebilecek ve güçlü formülü ile cildinizi nemlendirirken sivilcelerden arındıracak bir ürün bulmaktır. BioNike Aknet Azelike Yoğun Bakım Kremi 30 ml ile cildinizdeki siyah ve beyaz noktaların yanında sivilceli görünümü de azaltarak cildinize yoğun bir bakım uygulayabilir ve cildinizi sağlıklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: hassas ciltler için bakım önerileri, sivilcelerden kurtulmanın yolları nelerdir, hassas ve sivilceli ciltlerin bakımı nasıl olmalıdır, sivilce bakım ürünleri, hassas cilt bakım ürünleri
Eylül 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR