Hint Kınası ile Saç Boyama Nasıl Yapılır?

Hint Kınası ile Saç Boyama Nasıl Yapılır?

Doğal yollarla saça renk vermek son zamanlarda çok popüler hale gelmiştir. Ancak doğal yollarla saçınızı boyamak zorlu bir süreç olabilir. Bu nedenle de Hint kınası gibi daha doğal yollarla saçınıza renk vermek için öncelikle Hint kınasını nasıl kullanmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Özellikle de bir kere Hint kınası ile boyanmış saçın bir daha normal saç boyaları ile boyanmasının çok zor olduğu gerçekliği göz önüne alındığında dikkatli olunması şarttır. Çünkü, saçınızı bir kere Hint boyası ile boyadığınız takdirde diğer boyaları saçınız kabul etmeyecektir.

Bunun ana nedeni de aslında Hint kınasının başka rengi kabul etmemesidir. Bundan kaynaklı olarak sizler için Hint kınası ile saçın nasıl boyanabileceği ile ilgili merak edilen birkaç ufak noktayı derledik.

Hint Kınası Renkleri Nelerdir?

Hint kınası doğal bir saç boyası olduğu için çok fazla renk seçeneğine sahip değildir. Bu nedenle genellikle Hint kınaları siyah ve kızıl renklerde bulunur. Ancak bu renkleri birbirine oranlayarak daha farklı tonlar elde etmeniz de mümkündür.

Hint Kınası ile Saçlar Nasıl Boyanır?

Hint kınası ile saç boyamak oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken saçınız için ne kadar kullanılması gerektiğini hesaplamaktır. Örneğin; saçı uzun olan biri 2 ya da 3 paket Hint kınası kullanabilirken saçı kısa olan biri 1 paket kına ile da saçını kolaylıkla boyayabilir. Bunun için iyi hesap yapmak ve Amars Hint Kınası gibi ürünler kullanmak önemlidir.

Ayrıca 1 paket boyanın içine ortalama 1 yemek kaşığı limon ve 1 yemek kaşığı badem yağı veya saf zeytinyağı eklemeniz ve bunu karıştırmanız gerekir. Ardından ise saçlarınızın dibinden başlayarak devam edebilirsiniz. Böylelikle daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.

Saçınıza Hint Kınası Yakarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Saçınıza Hint kınası uygularken elinizde eldiven olması ve aynı zamanda da saçınızın bitimi ile yüzünüz arasında kalan kısımların iyi korunması gerekir. Çünkü, eğer boya alnınıza ya da şakağınıza da sürülürse çıkarılması çok zor olacaktır ve normal boyaya göre daha zorlayıcı bir süreç yaşayacaksınızdır. Bunun önlenmesi için saçınız dışında her yerin iyice korunması kına uygularken önemlidir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: hint kınası, hint kınası ile saç boyama, hint kınası renkleri nelerdir, hint kınsaı ile saç nasıl boyanır, saç bakımı, saç boyası
Ekim 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR