İstenmeyen Tüylerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

İstenmeyen Tüylerden Nasıl Kurtulabilirsiniz

Kadınlar için en büyük problemlerden biri olan tüylenme, özellikle yüzde meydana geldiğinde büyük bir problemdir. Genelde dudak üzerinde ve çenede oluşan bu durumla mücadele edebilmek için öncelikli olarak hormonal nedenlerin olup olmadığının araştırılması gerekir. Eğer ki yüzde oluşan tüylenme anormal bir yapıdaysa bu durumda mutlaka bir doktora görünmekte fayda vardır, çünkü hormonal bir durum ise doktorunuzla görüşmeden çözemezsiniz.

Eğer tüylenmenin nedeni hormonal değilse bu durumda epilasyon yöntemlerinden herhangi birini deneyebilirsiniz. Bu yöntemler içerisinde kadınların en çok tercih ettiği cımbız kullanmaktır. En iyi yöntem bu olmasa da cımbızla tüylerin alınması uzun vadede kıl kökünün zarar görmesine neden olacağından dolayı ciltte lekelenmeler meydana gelebilir. Önerimiz eğer cildinizde 3 – 5 tüyden daha fazlasıysa bu durumda cımbızın tercih edilmemesi gerekir.

Tüy Dökücü Kremler

Tüy dökücü kremler, kıl folikülünün içerisindeki kılları eriterek dökülmesini sağlar. Geniş alandaki tüylenmeler için ideal olan bu yöntem, cildin kimyasallara karşı duyarlı olması halinde problemlere neden olur. Tüy dökücü kremler ciltteki tüm kılları dökmezken cildin bozulmasına neden olabilir.  Tüy dökücü kremlerin en büyük avantajı ekonomik olmasıdır.

Ağda Kullanımı

Ağda kullanımında tercih sir ağdadan yana olmalıdır. Çünkü sir ağdaların içerisinde şeker olmaz. Dudağın üzerinde ve yanaklarda çıkan kıllar için etkili bir çözümdür, çenedeki tüyler ise daha sert olabileceğinden dolayı bu bölgede kullanılması iyi değildir. Koyu tenli olan kişilerde sir ağda kullanımı cildin kızarmasına ve soluklaşmasına neden olabilir. Sir ağda kullanımı tüylerin yoğunluğuna göre etki süresini değiştirebilir.

Epiten Tüy Azaltıcı Sirli Ilık Ağda, içeriğindeki reçine ile kısa tüyleri bile kökünden alır. Her kullanımda tüylerin azalmasını ve incelmesini sağlar.

İğneli Epilasyon

Epilasyon iğneli olan sistemlerdir. Tüylere elektrik verilerek foliküllerin öldürülmesi planlanır. İşlem uzun sürüyor ve pahalı olsa da etkisi hızlıdır. Epilasyon sonrasında kızarıklık kalsa da tehlikeli değildir.

Lazer epilasyon

Lazer epilasyonlar son dönemlerde en fazla tercih edilen uygulamaların başında gelir. Koyu renkli tüylerde etkili sonuçlar ortaya çıkaran bu uygulamada tüylerin üzerine sürülen jellere lazer gönderilerek deriye zarar vermeden tüyler giderilir. Pahalı ancak etkili bir yöntemdir.

Tüy dökücü ürünler için https://www.dermoailem.com/ adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Etiketler: ağda, tüy dökücü krem, ağda kullanımı, ılık ağda,epilasyon, lazer epilasyon, iğneli epilasyon
Temmuz 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR