Kadınlarda Saç Dökülmesi

Kadınlarda Saç Dökülmesi

Kadın, erkek, uzun, kısa, zayıf, kilolu demeden herkesin saçı dökülebilir. Saçlar inceldikçe dökülmeler başlar ve saçın tepe bölgesinde açılmalar görülebilir. Bu makalemizde kadınlarda meydana gelen saç dökülmeleri hakkında bilgiler verelim istedik.

Kadınlarda Saç Dökülmesi Nedir?

Saç dökülmelerinde erkeklik hormonu olan testosteronun etkisi büyüktür. Dolayısıyla bu hormonun bir türevi olan DHT hormonu saçların düşmanı olarak bilinir. DHT bazı dönemlerde saçların tellerinin ölümüne neden olarak dökülme sorununu ortaya çıkarır. Kadınlarda saç dökülmesi erkek tipi saç dökülmesinden farklıdır. Kadınlardaki dökülmelerde saçlar seyrelir ve genişler. Başın üst bölümünde giderek azalmalar olur. Yani kadınlarda dökülmeler saç çizgisinin azalması şeklinde yaşanır.

Ne Kadar Saç Dökülmesi Normaldir?

Saçlar her insanda ortalama olarak günde 100 tele kadar dökülebilir. Bu sayı normal olarak kabul edilmiştir. Ancak bunun üzerinde yaşanacak olan bir dökülme normalin dışında değerlendirilir ve kontrol edilmesi gerekir. Bazı dökülmelerin nedeni saç tellerinin zayıf olmasından kaynaklanabilir. Böyle durumda tellerin güçlendirilmesi dökülmelerinde önüne geçecektir.

 Kadınlarda Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Saçlarınızda dökülmeler yaşıyorsanız o zaman ilk akla gelen bunun temelinde bir hastalık olup olmadığının kontrol edilmesini sağlamak olmalıdır. Bir uzmana danışarak durum hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Doktorun vereceği ilaçla birlikte saçlarınızdaki dökülmelerin önüne geçebilirsiniz.  Aşağıda saçlarınızın dökülmesini önleyecek olan yöntemler yer almaktadır.

Saç Serumları

Saç serumlarının amacı saçların köklerinin güçlendirilmesini sağlamaktır. 

Saç Bakımı

Saçlarınızın derisini düzenli olarak kirlerden ve tozlardan arındırmanız gerekiyor. Bu sayede gözeneklerin açılmasına ve saç derinizin hava almasına neden olursunuz. Kullanılan bazı ürünler saç derisindeki gözenekleri tıkayarak nefes almamasını sağlayacaktır. Saçlarınızın köklerini ne kadar açık tutarsanız dökülmesini de o kadar önlersiniz.

Biotin

Biotin içeren ürünlerin kullanılması saçlarınızı takviye edeceğinden dolayı dökülmeleri engelleyecektir.

Masaj

Masaj vücudun her zaman ihtiyaç duyabileceği bir yöntemdir. Saçlarınıza yapacağınız masaj sonrasında kan dolaşımını hızlandıracak ve bu sayede saçlarınızın daha canlı ve parlak olmasını sağlayacaksınız. Ancak masajı yavaş yavaş saçlarınıza zarar vermeden yapmanız gerekiyor.

Spor

Spor saçlarınıza iyi gelecek. Spor sayesinde vücudunuzdaki stresi atacak ve bu sayede saçlarınızın dökülmemesine neden olacaksınız.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: saç dökülmesi, kadınlarda saç dökülmesi, saç serumları, kadınlarda saç dökülmesi nedir, kadınlarda saç dökülmesi nasıl önlenir
Mart 25, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR