Karantina Nedir?

Karantina Nedir

Korona virüsü ile yatıp kalktığımı şu günlerde psikolojik olarak çok yorulduk. İnsanlar her öksürene potansiyel bir virüslü gibi davranırken yüzümüzde maskesiz sokağa çıkamaz olduk. Uzmanlar maske ve eldiven kullanılması konusunda ikiye ayrılmış durumda. Biri savunurken diğeri takılma ası gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla bu süreçte en güzel savunma insanın kendi kendine yapacağıdır. Bunun için ilk olarak bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde öncelik vitamin alımını sağlamaktır. Bunun nedenle meyve tüketimine ağırlık verilmelidir.

Bazı insanlar her ne kadar dikkat ediyor olsa da yine de istenilen vitamin desteğini alamaz böyle durumlarda multivitamin ve takviye edici gıda ürünlerine ihtiyaç vardır.

Karantina Ne Demek?

Karantina, bulaşıcı hastalığa maruz kalan ya da şüpheli olan kişilerin bir süre boyunca izole edilmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş güvenli alandır. Karantina içerisinde olan kişiler hastalığın bir süresi boyunca kimseyle temas etmemeleri gerekir. Karantina, kelime olarak İtalya’dan dilimize girmiştir. Venedik’te salgın hastalığının bulaşmasını önlemek amacıyla şehre gelen gemiler 40 gün boyunca açıkta bekletilir ve buna da karantina denilirdi.

Şuan Korona virüs salgını ile ilgili olarak 14 günlük karantina süresi uygun görülmüştür.

Karantina Kuralları Nelerdir?

Korona virüsü ile ilgili karantina sürecinin şüpheli olan kişilerde 14 gün boyunca evde geçirilmesi öneriliyor. Özellikle yurtdışından gelenlerin 14 gün boyunca evden çıkmaması ve misafir kabul etmemesi önemlidir. Bir insanın kendi kendini izole edebilmesi en doğru karantina sürecidir. Dolayısıyla kendiniz ve sevdiklerinizin sağlığını güvenceye almak ancak kendi izole alanınızı oluşturmakla mümkündür.

Ateş, öksürük ve nefes darlığı bu süreçte çok önemli, çünkü korona virüs belirtileri içerisinde yer alıyor. Böyle bir durum oluşması halinde en yakın hastaneye gitmeniz hatta 112 çağırmanız tavsiye ediliyor.

Karantina süreci boyunca eve misafir kabul edilmemesi gerekir. Hiçbir zaman uzakta durayım bana bir şey olmaz mantığı ile hareket edilmemesi gerekir. 

Yaşam alanı içerisindeki ortak kullanım alanlarının dezenfekte edilmesi ve evin sık havalandırılması sağlanmalıdır.

Eller 20 saniye boyunca sık sık sabunla yıkanmalıdır.

Korona sürecinde ihtiyacınız olan vitamin sağlık ürünlerini www.dermoailem.com adresinden sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: karantina, karantina nedir, karantina ne demek, karantina kuralları, karantina kararı neye göre alınır
Nisan 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR