Kepek Nasıl Tedavi Edilir?

Kepek Nasıl Tedavi Edilir

Kepek, saç derisi kuru veya yağlı hale geldiğinde saçta ve omuzlarda görünen beyaz ölü deri olarak ortaya çıkar. Kronik olan bu durum zararsızdır ancak rahatsızlık yaratır.

Kepeklenen bir saç utanç verici bir hale dönüşebilir özellikle 10 ila 20 yaşları arasında başlar ve 30 yaşın üzerindeki kişilerin% 40'ını etkiler.

Kepek Oluşumunun Nedenleri Nedir?

Deri hücreleri, kafa derisinde sürekli oluşur, bu nedenle ölü deri hücrelerinin dökülmesi normal bir süreçtir. Bazen kepekle birlikte, cilt hücreleri normalden daha hızlı bir oranda dökülür. Saç derisinden gelen yağ, cilt hücrelerinin bir araya toplanmasına ve beyaz pullar olarak görünmesine neden olur.

Kepeğe, kuru cilt de dahil olmak üzere pek çok şey neden olabilir. Kullanılan şampuanlar veya egzama gibi cilt rahatsızlıkları kepeğin oluşmasına neden olabilir. Diğer nedenler arasında ise stres, hormonlar, kafa derisinde çok fazla yağ olması veya bağışıklık sistemindeki bozukluklar vardır.

Kepek Belirtileri ve Komplikasyonları

Kepek belirtileri arasında yukarıda da belirttiğimiz üzere saçta ve omuzlarda beyaz ölü deri pulları ile kaşıntılı, kırmızı veya pullu kafa derisi vardır.  

Kepeğin Teşhisi Nasıl Yapılır?

Kepek, insanların kendi kendilerine teşhis edebileceği bir durumdur. Ayna karşısına geçtiğinizde saçlarınızın yüzeyinde ve kıyafetlerinizde beyaz döküntüler gördüğünüzde bu kepeklenmiş saça işaret eder. Siz kepekleri temizledikçe kendini tekrar yenilemeye başlayacaktır.

Kepeğin Tedavisi

Kepek genellikle kronik bir durum olabilir, ancak uygun tedavi ile kontrol altına alınabilir. Öncelikle doğru şampuanı seçmeniz gerekir.  Bu konuda bir öneride bulunacak olursak Ducray Squanorm Kuru Kepek Karşıtı Şampuan doğru bir seçim olacaktır. Kuru, yapışık olmayan kepeği önlemeye yardımcıdır ve saç derisini arındırır. Saçlı derinin canlılık kazanması, tahrişin önlenmesi ve kepeklenmenin tekrarlanma riskini ortadan kaldırmak için formüle edilmiştir. Şampuanı kullanırken kafa derisine masaj yapmayı ve ardından iyice durulamayı unutmayın. Sık kullanım kepeğin giderilmesini sağlayacaktır.

Kepeği kontrol altında tutmak önemlidir, ancak bunun için önceliğiniz kullanmış olduğunuz şampuanınıza dikkat etmenizdir. Sık şampuan değişimi kepek oluşumu için önemli bir etkendir.

Saçlarınız için doğru şampuanı seçmek istediğinizde https://www.dermoailem.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kepek sorunu, kepekli saç, kepek tedavisi
Kasım 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR