Kepek Neden Olur? Kepekten Kurtulma Yolları

Kepek Neden Olur - Kepekten Kurtulma Yolları

Kepek sorunu birçok kişinin muzdarip olduğu bir problemdir. Saçta kepek problemi, saç derisinin soyulması nedeniyle oluşur. Sürekli olarak saç derisinin kaşınmasına neden olan kepek sorunu özellikle koyu kıyafetler tercih edildiğinde bakımsız ve kötü bir görünüme neden olur.

Her cilt tipinde görülebilen kepek sorunu kişiye huzursuzluk verir. Kullanılan bazı şampuanların ve kozmetik ürünlerinin kepeklenmeyi artırması söz konusu olabilir. Mevsimsel değişikliğe bağlı olmayan kepek, her dönemde meydana gelebilecek bir problemdir.

Kepek Neden Olur?

Kepek problemini tetikleyen birçok etken vardır. Kepek problemi her cilt tipinde görülse de kuru cilde sahip olan kişilerde görülme olasılığı daha fazladır. Saç derisi de cilt gibi kurudur. Bu nedenle pullanmalar ve kepeklenme söz konusu olabilir. Bu durum saç derisinde kaşıntıya neden olur.

Yanlış şampuan kullanımı saç derisinde kepek, kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir. Saç için uygun olmayan yanlış şampuanlarla sıklıkla saç yıkamak saç derisinin tahriş olmasına ve kepeğe neden olabilir.

Kepek probleminin önemli nedenlerinden biri de strestir. Çeşitli cilt hastalıklarına neden olan stres, ciltte çeşitli problemler meydana getirebilir. Kepek sorunu da stres kaynaklı oluşabilir.

Yetersiz beslenme de kepek sorunun tetikleyici unsurları arasında yer alır. Demir, B vitamini gibi vitaminlerin yeterince alınmaması da kepek oluşumuna neden olabilir.

Kepek Nasıl Geçer?

Birçok kişi kepek problemini çözmek için çeşitli yöntemlere başvurur. Cildi tahriş etmeden uygun ürünler kullanarak kepek probleminin önüne geçebilirsiniz.

Doğru Şampuan Kullanımı

Kepek probleminden kurtulmanın yollarından biri de saçınız için uygun şampuanı kullanmaktır. Kepek probleminin önüne geçmek için saç derisindeki sebum dengesini sağlayan, kepeği yok etmek için yoğun etkili şampuanlar çözüm sağlayacaktır.

En İyi Kepek Şampuanı Hangisi?

Kepek sorunu yaşayanlar kepek karşıtı şampuanlarla bu sorunu çözmek ister. Kepek önleyici şampuanlar saç derisini arındırır. Nemlendirir ve peeling etkisi sağlayarak kepek probleminin ortadan kalkmasını sağlar.

Sebamed Kepek Önleyici Şampuan kepekli saçlar için uygun bir şampuandır. Düzenli kullanım halinde kepek probleminin önüne geçer. Saçı ve saç derisini kurutmadan temizleyen yapıdadır. Gliserin içerir ve saç derisinin nemlendirilmesini sağlar. Saç derisinin yağ salgısını dengeler. Düzenli kullanımda kepeği “Piroktan Olamin” ile engellemektedir.
Etiketler: kepek sorunu, kepekli saç, kepek tedavisi, kepek şampuanı
Nisan 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR