Kepek Sorunu

Kepek Sorunu

Saç derimiz kendini devamlı yeniler. Bu yüzden herkesin saçında, özellikle yenilenme dönemlerinde bir miktar deri döküntüsü olması normaldir. Aşırı pullanma ve döküntüler ise kepek sorunu olarak adlandırılır. Kepek sorunu olan kişiler gerek saçlarındaki kötü görüntüden, gerekse kaşınmadan dolayı çok rahatsızlık çekerler.

Kepek sorunu neden kaynaklanır?

Kepek sorunu, hormonal nedenlerle olabileceği gibi mevsimsel olarak ve strese ya da menopoza bağlı olarak da gelişebilir. Bunun dışında belli başlı nedenleri şunlardır:

Atopik Dermatit ve Seboroik Dermatit

Atopik dermatit(egzama) kepeğin en önemli nedenlerindendir. Seboreik dermatitten şikayetçi kişilerin kepek sorunu da yaşaması mümkündür. Bu tür rahatsızlıklarda saç derisinde fazladan oluşan deriler dökülür ve kepeğe neden olurlar. Bu tip dermatit rahatsızlıklar genetik olabilecekleri gibi aşırı titizlik, alerji ve stres nedeniyle de oluşabilirler. Alerjik reaksiyona neden olan maddelerle çalışan insanlarda bu tür rahatsızlıklar daha sık görülür.

Kepek sorununun çözümü için, öncelikle alerjik reaksiyon oluşturabilecek durumlardan uzak kalmak, dermatit rahatsızlıkların tıbbi tedavisi yoluna gitmek gerekir.

Düzensiz Beslenme

Kepeği sadece fizyolojik sebeplere bağlamak mümkün değildir. Düzensiz beslenme de, pek çok sorunun olduğu gibi kepek sorununun da kaynağında yatıyor olabilir. Kepek sorunu olan kişiler, özellikle A ve B vitamini ile çinko yönünden iyi beslenmelidirler. Tam tahıllı gıdalar, baklagiller, et, süt, yumurta, fındık, badem, brokoli, ıspanak, lahana, kabak çekirdeği, ay çekirdeği, balık, muz ve narenciye, tüketmeleri gereken belli başlı besinlerdir.

Kış Soğukları

Kışın sıcaklıklar düşünce soğuk havanın etkisiyle kafa derimiz kuruyabilir. Kuruma ile birlikte deride pullanmalar olur ve bu durum kepeklenmeye yol açabilir.

Bu sorunu çözmek için, saç derinizi soğuklardan koruyun. Çok soğuk havalarda mutlaka bere ile dolaşın. Kuruyan saç derinize saç bakım yağları ile masaj da yapabilirsiniz.

Saça Gerekli Özeni Göstermeme

Saçın yeteri kadar yıkanmaması saç derisinde yağ tabakaları ve ölü hücreler birikmesine sebep olur ve bu da bir süre sonra kepek sorunu haline gelir. Bu yüzden saçın düzenli olarak yıkanması çok önemlidir. Aynı şekilde tarama da önem taşımaktadır. Saçın düzenli ve sık taranmaması, normalde tarama ile fazla saç derisi atılabilecek iken bu imkanın önüne geçmek yani kepeğe davetiye çıkarmaktır.

Bu sorunun önüne geçmek için saçlarınızı düzenli olarak yıkamalı ve çok iyi durulamalısınız. Ancak saçları, özellikle kuru deriyi devamlı yıkamak da doğru değildir. En doğrusu, kuru deriye ve kepekli saçlara özel bir şampuanla bir gün arayla saçı yıkamaktır. Doğru bakım ürününü kullanmamak kepeği daha da kötü bir hale getirebilir. Dermoailem’de kepekli saçlara göre özel olarak formüle edilmiş birçok ürün bulunur.

Kepek Sorununun Çözümü İçin Öneriler

  • Egzama gibi bir sorununuz olup olmadığını öğrenmek adına bir doktora görünün. Böyle bir sorununuz varsa, tedavisi yoluna gidin.
  • Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın.
  • Şampuanı iyi uygulayın. Kepek sorunu için özel olarak formüle edilmiş bir şampuanı 3-4 dakika kafa derinize iyice yedirin.
  • Durulama da yıkama kadar önemlidir. Saçlarınızı iyice durulayın. Mümkünse uçlarını soğuk su ile durulayın.
  • Saçlarınızı düzenli olarak tarayın. Bu, saç derinizin fazlasının dökülmesini sağlayacaktır.
  • Kışın kafa deriniz çok kuruyor olabilir. Kafanızı soğuklardan koruyun. Bere kullanın.
  • Düzenli beslenin. Özellikle A ve B vitamini ve çinko açısından zengin beslenin. Gerekirse doktora danışarak takviye alın.
  • Saç jölesi, köpük gibi kimyasal içeren ürünleri az miktarda ve seyrek olarak kullanın.
  • Fön makinasının ayarlı olanının seçin. Saç dersine direkt tutmayın. Çok sık kullanmayın.
  • Saçınızı mutlaka kepeğe karşı etkili, mikro soyucu etkisi olan şampuanlarla yıkayın. Saçınıza güvenilir markalarla, doğru bakımı yapın.

Dermoailem’de Bulabileceğiniz Güvenilir Kepek Karşıtı Ürünler:

Sebamed Kepek Önleyici Şampuan 400 ml

Sebamed Kepek Önleyici Şampuan 400 ml

Her tip saça sahip kepek sorunu olanların kullanabileceği Sebamed Kepek Önleyici Şampuan, düzenli olarak kullanıldığında kepeği önleyerek, saç ve saç derisini temizler. Yağ salgısını düzenleyen şampuan, içindeki “Piroktan Olamin” maddesi sayesinde kepek önlemeyle ilgili çok olumlu sonuçlara ulaşılmasını sağlar. Sürekli ve düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir.

Babe Seboreik Kepek Şampuanı 250 ml

Babe Seboreik Kepek Şampuanı 250 ml

Babe Seboreik Kepek Şampuanı hem yağ salgısını dengeleyen, hem de kepek oluşumunu engelleyen çift etkisiyle, kepek sorunuyla uğraşanların en büyük yardımcılarından. Babe şampuan ile hem yağlanma hem de kuruma nedeniyle kepek sorunu yaşayanlar çözüme ulaşıyor. Babe kalitesi ile kepekten kurtulmak için kullanılabilecek bu harika ürün günlük kullanıma da uygun.

Vichy Shampooing Anti-Pelliculaire Gras 200 ml Kepeğe Karşı Etkili Bakım Şampuanı

Vichy Shampooing Anti-Pelliculaire Gras 200 ml

Normal ve yağlı saçlar için formüle edilmiş bu ürün, üstün Vichy kalitesiyle kepeği önlemeye yardımcıdır. Saç derisinin kurumasını engeller ve aynı zamanda yağ dengesini de sağlar. Vichy’nin her biri ayrı bir ihtiyacı hedefleyen ürünler serisinden, kepek sorunu çözmeye yönelik, daha güzel görünümlü ve sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlayacak bir ürün.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: kepek, kepek sorunu, kepek karşıtı ürünler, kepeklenme nedenleri
Aralık 19, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR