Keratin Nedir? Keratinin Saça Faydaları Nelerdir?

Keratin Nedir? Keratinin Saça Faydaları Nelerdir?

Keratin adı verilen bu madde saçlarda, dişlerde ve tırnaklarda var olan bir protein türü olmaktadır. Ancak geçen zaman içerisinde saçlarda bulunan keratinlerde azalmalar meydana gelebilmektedir. Bu sebeple saçların keratin takviyesine ve bakımına gereksinimi olmaktadır. Aynı zamanda da keratin bakımı son derece kolay bir bakım olmaktadır.

Keratin Saç Bakımı Nedir?

Keratin saç bakımı olarak ifade edilmekte olan bu bakım sürecinde özel olarak üretilen saç serumları kullanılmaktadır. Ancak keratin serumu uygulanmadan önce saçların mutlaka yıkanmış ve temizlenmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle de yine PROXIVE Keratinli Şampuan gibi keratin özlü şampuanlarla saçların yıkanması ardından fazla kurutulmadan hafif nemi bırakılması önerilmektedir.

Bu işlemin ardından keratin serumu ile saç diplerine masaj yapılarak iyice yayılmaktadır ve artık bekleme aşamasına geçilmektedir. Bu bekleme süresi duruma göre 6 ile 8 saat arasında değişiklik gösterebilmektedir. 6 ile 8 saatin sonunda saçların yıkanması ile serumun saç yüzeyinde kalan kalıntıları temizlenmektedir. Ardından isteğe, beklentiye göre keratin maskesi de saçlara uygulanabilmektedir.

Keratin Saç Bakımının Faydaları Nelerdir?

Keratin, saçların en değerli vitaminlerinden biri olan B7'yi barındırmaktadır. Bu nedenle sağlıklı saçlarda güçlü bir koruma etkisi bırakmaktadır. Keratin, saçların parlak görünmesine neden olmaktadır. Yıpranmış, kurumuş ve zarar görmüş saçları onarmaktadır. Bunun yanı sıra saçların daha canlı gözükmesine de yardımcı olmaktadır.

Saçların daha gür ve parlak görünmesi de keratinin etkileri arasında yer almaktadır. Keratinin saç çıkarma konusunda herhangi belirli bir etkisinin olduğu net bir bulgu ile ortaya koyulmamıştır. Ancak var olan saçları korumak ve saçların dökülmesini engellemek için keratin kullanımın olumlu bir etki yaratacağı düşünülmektedir.

Keratin Nerede Bulunur?

Keratin, brokoli, lahana, pırasa soğan ve sarımsak gibi sebzelerde yer almaktadır. Bu sebzelerin zarlarında da keratin bulunmaktadır. Bunların yanı sıra hayvanların toynakları, boynuzları ve tırnaklarında da keratine rastlanabilmektedir. Keratin genel hatlarıyla serum şeklinde uygulanan ya da şampuanlar ile saç bakım kremlerinin özlerine eklenerek kullanılan bir protein olmaktadır. Bunların haricinde saf keratin bulabilmek olasılık dışı olmaktadır. Kullanılmadan önce keratinin mutlaka işlemden geçmesi bir gerekliliktir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: keratin nedir, keratinin saça faydaları nelerdir, keratin nasıl kullanılır, keratin saç bakımı nedir, keratin nerede bulunur
Temmuz 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR