Kış Aylarında Bağışıklığı Güçlendirmenin Etkin Yolları

Kış Aylarında Bağışıklığı Güçlendirmenin Etkin Yolları

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için dengeli beslenme çok önemlidir. İnsan dengeli beslendiğinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren ve desteleyen vitamin ve mineralleri alacaktır. Özellikle kışın çevresel faktörlerinde devreye girmesi halinde vücudu savunmasız bırakmak hastalıklara daha yatkın bir hale gelinmesine neden olacaktır. Aşağıda kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesi için takviye olarak alınması gereken vitaminler belirtilmiştir.

Bağışıklık Sitemi İçin Gerekli Vitaminler

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için aşağıda bahsedeceğimiz vitaminlerin tüketilmesine dikkat edilmesi gerekir.

B2 Vitamini

B2 vitamini bakteriyel enfeksiyonlara karşı vücudun direncinin artırılmasına yardımcı olacaktır. Özellikle peynir, badem, yumurta gibi besinlerde B2 vitamini bol miktarda bulunmaktadır.

A Vitamini:

A vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından önemlidir. A vitamini takviyelerinin alınması durumunda bulaşıcı hastalıklara yakalanma olasılığı daha düşük olacaktır. Ispanak, havuç, kara lahana, keçi ve inek sütü gibi besinlerde sıkça bulunur.

B6 Vitamini:

B6 vitamini bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir yere sahiptir. Toz acı biber, çam fıstığı, sarımsak ve adaçayında bol miktarda bulunmaktadır.

C Vitamini:

C vitamini özellikle kış aylarında daha fazla tüketilmesi gerekir. Kışın grip salgınlarına karşı C vitamini takviyesi almak önemlidir. Bağışıklığın güçlendirilmesini sağlayan Otacı Otamaximun Beta Glukan Çinko C Vitamini 30 Kapsül (SKT:04/2023 vücudun korunmasına yardımcı olacaktır.

D Vitamini:

D vitamini bakterilere karşı vücudun daha dirençli olmasını sağlayacaktır. Besinlerden alınmayan D vitamini güneşten alınması gerekir. Kışın güneşin yeterli miktarda olmaması takviye edici gıdalar alınmasını gerekli kılar.

E Vitamini:

E vitamini vücuttaki serbest radikallerin tutunmasına yardımcı olur. Soya, susam ve badem gibi besinlerden alınan E vitamini bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından oldukça önemlidir.

Demir:

Demir, vücuttaki hücrelerin savaşması açısından önemlidir. Vücutta D vitamini eksik olması durumunda bağışıklık sisteminde bozulmalar oluşmaya başlar. Et ve yumurta gibi hayvansal besinlerden alınması gereken demir vitamini kışın oldukça önemlidir.

Selenyum:

Selenyum, meme, kolon, akciğer ve prostat kanseri riskini en aza indirmektedir. Balık, hindi eti ve kırmızı ette bol miktarda bulunmaktadır.

Çinko:

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için çinko da oldukça önemlidir. Eksik olması durumunda vücuttaki virüslerin çoğalmasına neden olur.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kış aylarında bağışıklık nasıl güçlendirilir, bağışıklık güçlendirmek için hangi vitaminler alınmalı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için öneriler, takviye edici gıdalar
Aralık 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR