Kış Aylarında Dudak Kurumasını Önlemek İçin 4 Öneri

Kış Aylarında Dudak Kurumasını Önlemek İçin 4 Öneri

Cilt kendi nem dengesini koruyarak kırışıklığı, çatlamayı engeller, ancak dudaklar yağ salgısını çok az miktarda üretmiş olduğundan dolayı kurumaya ve çatlamaya daha fazla yatkındır. Bunun için cilde gösterilen önemi dudaklara da göstermek gerekir. Kışın ise havaların soğuması dudakların çabuk kurumasına neden olacağından bakım yapılmadığında çatlaması muhtemel sonuç olacaktır. Aşağıda bahsedeceğimiz bu öneriler dudaklarınıza günlük yapacağınız bakımla çatlamasını ve kurumasını engelleyecektir.

Soğuğa Karşı Dudaklarınızı Koruyun

Soğuk ve özellikle rüzgar dudaklarınızın kuruma sürecini hızlandırır. Bunun için dışarı çıktığınızda mutlaka ağzınızı atkı ile kapatmanız gerekir. Bu sayede soğuğu ve rüzgarı dudaklarınızdan keseceğiniz için kurumasını engellemiş olursunuz.

Dudaklarınızı Yalamamalısınız

Çoğu insan dudakları kurumasın diye yalamayı tercih eder. Bu refleks olarak gösterilen bir durum olsa da bu aslında dudaklarınızda kalan nemin alınmasını sağlayacaktır. Dudaklarınızı yalamak yerine bakım kremi uyguladığınızda bu refleksin önüne geçerek dudaklarınızdaki nemi de korumuş olursunuz. Incia Çocuklar İçin Dudak Besleyici 6 gr, dudaklarınızdaki kuruma ve çatlakların bakımına destektir ve yeni çatlak oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Burnunuzdan Nefes Alın

Kışın burun tıkanıklığı gibi nedenlerden dolayı ağzımızdan nefes almak zorunda kalabiliriz, ancak ağızdan nefes almak dudaklardaki nemin kaybedilmesine neden olacaktır. Kışın tıkalı bir burna sahip olduğunuzda mutlaka açık kalmasını sağlamalısınız.

B Vitaminleri Tüketmelisiniz

B vitaminlerinin vücutta birçok olumlu etkisi vardır. Vücudun ihtiyacı olan B vitaminlerini tükettiğinizde dudaklarınızın kurumasının da önüne geçmiş olursunuz. Eğer yeterli miktarda B vitamini açısından beslenilemiyorsa bu durumda multivitamin ve mineral içerikli ürünler işinizi kolaylaştıracaktır.

Dudakların kurumasını önlemenin en kolay ve etkili yöntemlerinin başında dudak kremleri gelmektedir. Dudak kremleri sabah evden çıkarken kullanıldığında soğukta olsa dudaklarınızın nem dengesini uzun bir süre boyunca sağlayacaktır. Gün içerisinde ihtiyaç duyduğunuz kadar dudak kremi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Dudak Bakımı ister kadın olsun ister erkek herkes için önemlidir. Dudaklarınızda meydana gelen bir çatlat yara oluşumuna neden olacağı gibi sadece acı vermekle kalmaz aynı zamanda hastalıklara karşı da sizi savunmasız kılar.

Dudak bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com adresimizi inceleyebilirsiniz.
Etiketler: dudak kuruması, dudak bakımı, dudak kuruluğu nasıl geçer, dudak çatlaması, b vitamini
Ocak 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR