Kış Aylarında Sakal Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Kış Aylarında Sakal Bakımı Nasıl Yapılmalı

Sakal erkeğin bakımlı görünebilmesini sağlamak için oldukça önemlidir. Bunun için erkekler farklı stillerde şekillendirerek sakal bırakmayı tercih edebilirler. Sakalların görevi yalnızca erkeği karizmatik göstermek değil aynı zamanda yüzün soğuktan korunmasını sağlamaktır. Bunun için özellikle kışın sakal bakımına dikkat etmek gerekir. Aşağıda bahsedeceğimiz erkek bakımı önerileri içerisinde yer alan sakal bakımı erkeklerin sakallarına bakım yaparken uygulamaları gereken yöntemleri içermektedir.

Soğuk Suyla Yıkayın

Soğuk bir mevsimde yüzünüzü sıcak suyla yıkamanın konforunu inkar etmek olmaz, ancak sıcak su hem cildin hem de sakalların nem kaybetmesine neden olacaktır. Sakallardaki nemin kaybolması ise bakımlı görüntüden uzaklaşmasını sağlar. Bunun için sakalları yıkarken sıcak su değil soğuk su kullanmak gerekir.

Sabun Kullanmalısınız

Uzun ve sık sakallarınız varsa temizliğini ihmal etmemeniz gerekiyor. Ancak temizliğini yaparken sabun kullanmamanız gerekiyor. Çünkü sabun sakalların sertleşmesine ve cildin nem kaybetmesine neden olacaktır.

Sakal Bakım Yağı Kullanın

Soğuk hava cildiniz ve sakallarınız üzerinde olumsuz etkilere sahip olacaktır. Elbette yüzünüzü yıkamak sakallarınızın temiz olmasını sağlayacaktır. Ancak soğuk ister istemez nem dengesini bozacağından dolayı sakallarınızda beklediğiniz görüntünün oluşmamasına neden olacaktır. Sakal bakım yağları ise cildin nem dengesinin korunmasını sağlayacaktır.

Sakallarınızı Rüzgâr ve Soğuktan Koruyun

Kışın sakallarınızın bakımını yaparken aynı zamanda onları soğuk havanın etkilerinden de korumanız gerekiyor. Çünkü soğuk hava sadece nemini değil aynı zamanda sakallarınızın uçlarını da kıracaktır. Uzun süre soğukta dışarıda kalmanız gerekiyorsa sakallarınızı ve yüzünüzü atkıyla kapatmanız faydalı olacaktır.

Tıraş Sonrası Bakım

Sakallarınızı uzatıyor olsanız da kenarlarını düzeltmeniz gerekecektir. Düzeltmediğinizde ise çirkin bir görüntü oluşmasına neden olacaktır. Ogansia Tıraş Sonrası Balsam 75 ml tıraştan sonra kullanabileceğiniz bir üründür. Formülünde allantoin, aloe vera, tatlı badem yağı, avokado yağı ve kukui yağı bulunur. İçerisindeki bileşenler ile tıraş sonrası oluşan cilt hassasiyetinin önüne geçmesinde, nem dengesinin korunmasında en büyük destekçinizdir. Üründeki mentol ferahlatırken tıraş sonrası daha yumuşak, pürüzsüz, canlı ve bakımlı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

Sakallarınızı Islak Bırakmamalısınız

Sakallarınızı yıkadıktan sonra mutlaka iyi kurutmanız gerekir. Özellikle ıslak sakalla soğuğa çıkmak sakallarınıza ve cildinize zarar verecektir.

Erkek bakım ürün seçeneklerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: erkek bakımı, bakım, tıraş jeli, ogansia tıraş sonrası balsam, tıraş sonrası balsam
Şubat 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR