Kış Aylarını Sağlıklı Geçirmenin Yolları Nelerdir?

Kış Aylarını Sağlıklı Geçirmenin Yolları Nelerdir?

Soğuk hava vücut ısısının düşmesine neden olur ve vücut yeni havaya uyum sağlamak için termoregülasyona uğrar. Yani vücut iç sıcaklığı dışarıdaki sıcaklığa ayak uydurmaya çalışır. Bu geçiş bazen hastalıkla kendisini gösterdiği için bazı basit önlemler alınarak kışa daha sağlıklı geçilebilir.

Bağışıklık sistemi kışın kendisini güçlendirmeye odaklanmış ve bunun içinde beslenmeye daha fazla önem verir. Sizin dikkat etmeniz gereken ise sağlıklı besinler tüketip, iyi uyumak ve aktif kalmaktır.

Sağlıklı Gıdalar Tüketin

Tam tahıllar, yağsız et, balık, beyaz et, baklagiller, kabuklu yemişler, bol miktarda taze meyve ve sebze içeren dengeli bir beslenme bağışıklık sistemini güçlendirmek için gereklidir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye ve vücudumuzu sağlıklı tutmaya yardımcı olduğu için C vitamini açısından zengin gıdalar ve probiyotik alınabilir.

Spor Yapın

Kışın insanlar soğuk havanın etkisiyle spordan uzaklaşır. Oysa ki fiziksel aktivite, kış boyunca formda kalmanın önemli bir yönüdür. Günlük rutin aktivite sizi sıcak tutmaya yardımcı olur, grip ve soğuk algınlığı gibi mevsimsel rahatsızlıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.

Cildinizi Koruyun

Kış aylarının en büyük tehditlerinden biri de yıpranmış cilttir. Soğuk hava cilde zarar vererek kuru ve kaşıntılı cilt, çatlamış dudaklar ve çatlamış topuklara neden olur. Kışın cilt bakımı oldukça önemlidir.

Bol Su İçin

Her gün gerekli miktarda su için ve susuz kalmayın. Su, vücut sisteminin temizlenmesine, toksinlerin vücuttan atılmasına ve vücut sıvısının dengelenmesine yardımcı olur.

Düzenli Uyku

Yeterli miktarda uyku bağışıklık sistemini sağlıklı tutmaya yardımcı olur, stres hormonu kortizolünü ortadan kaldırır ve kalori yakar. Uyku, sağlığın korunması için tartışılmaz bir faktördür.

Probiyotik

Probiyotikler, bağırsak düzeni açısından önemlidir. Sindirim sistemindeki canlı mikroorganizmalar bağışıklık sisteminin güçlenmesine neden olur. Probiyotik mikro organizma içeren takviye edici gıda olan Probest Digestive Probiyotik 20 Kapsül kışın kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi sağlar.

Hijyen

Hijyen vücuttaki, mikropların yayılmasını durdurmak, bakteri ve virüsleri uzaklaştırmak için oldukça önemlidir. Kışın özellikle el temizliğine dikkat edilmesi gerekir.

Kış, düzenli olarak sağlığınızı ön planda tutmayı gerektirir. Bunun için kışa girdiğimiz şu günlerde sağlığınıza daha fazla önem vermeniz gerekir.

Farklı özelliklere sahip probiyotikleri https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: probiyotik, prebiyotik, kış aylarını sağlıklı geçirmenin yolları, takviye edici gıdalar, sağlıklı yaşam
Kasım 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR