Kolajen Peptit Nedir? Kolajen Peptit Ne İşe Yarar?

Kolajen Peptit Nedir? Kolajen Peptit Ne İşe Yarar?

Kolajen peptit, adından da anlaşılacağı gibi beslenmenin önemli yapı taşından oluşan kolajen adı verilen proteinlerin kendisini oluşturmaktadır. Kolajen vücudun kendisinin üretmiş olduğu bir proteindir İçinde 3 tane polipeptit zinciri olan kolajenler 20’li yaşlara kadar vücut tarafından yoğun bir şekilde üretilir, fakat yaş ilerledikçe üretim azalmaya başlar. Bunun içinde kolajenlerin dışarından takviye olarak alınması gerekir.

Kolajen Peptir Nedir?

Kolajen insan vücudundaki proteinlerin büyük bir kısmını oluşturur. Örneğin derimizdeki hücreler yenilenerek daha canlı bir görünüm kazanır. Cildin dokusu esnek hale getirilir. Kolajenler vücudun sindiremeyeceği kadar büyük olduğundan dolayı kolajenaz enzimleri tarafından parçalanır. KOlajenlerin parçalanmış şekline kolajen peptit adı verilir. Her kolajenin içinde toplamda 3 tane kolajen peptit vardır. Bunlar vücuda girdikten sonra sindirilip hücrelere gönderilirler ve her hücre içinde yenileyici ve enerji verici bir görev üstlenirler. Kolajen peptitler küçük parçacıklar olduğu için hücrelere kısa süre içerisinde kolajen proteinini ulaştırabilirler. Suda Collagen Takviye Edici Gıda Karpuz Aromalı 14x10 gr - Toz Saşe vücudun ihtiyaç duyduğu kolajen takviyesini alabilmek için tasarlanmıştır. Yetişkinlerin günün herhangi bir saatinde günde 1 porsiyon ürünü 250 ml su ile karıştırarak tüketmesi tavsiye edilir.

Kolajen Peptit Hangi Gıdalarda Bulunur?

Kolajenler içeriğinde amino asit içermiş olduğundan dolayı cilt bakımından tutunda vücut bakımına varıncaya kadar her alanda kullanılabilir. Özellikle balık, sığır etinde bol miktarda bulunur. İşkembe, kelle- paça, kemikli etlerde, iliklerde de kolajen peptit bulunmaktadır. Kolajenlerin yapıları ağırdır bu nedenle sindirimleri yavaş olur. Etin dışında yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, avokado ve C vitamini açısından zengin olan narenciyelerde de kolajen peptit bulunur.

Kolajen Peptitin Faydaları Nelerdir?

  • Kan dolaşımı sayesinde tüm hücrelere kolajen taşıyabilirler.
  • Cildi en alt tabakadan başlayarak en üst tabakaya kadar besler.
  • Cildin nemlenmesini sağlar.
  • Cildi besler, leke, kırışıklık ve sivilcelerin tedavisinde kullanılır.
  • Cildin esneklik kazanmasını sağlar,
  • Cildin yapısını korumaya yardımcı olur.
  • Kas yapısını destekler

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kolajen peptit nedir, kolajen peptit ne işe yarar, kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, kolajenler, cilt bakımı, bakım önerileri
Aralık 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR