Kolajen Tüketimine Ne Zaman Başlamalı?

Kolajen Tüketimine Ne Zaman Başlamalı

Kolajen insan vücudundaki hücrelerin bir araya getirilerek yapıştırılmasından sorumludur. Tüm hücrelerde bulunan bu madde, fibroblastlar tarafından sentezlenirler. Yaş ilerledikçe kolajen miktarında azalma olacağından birtakım problemlerde kendisini göstermeye başlayacaktır. Bu da akıllara kolajen ne zaman kullanılmaya başlanmalı sorusunu akıllara getirmiştir.

Kolajen Takviyesi Hangi Yaşta Başlamalı?

Her insanda sağlıklı olması koşulu ile 18-20 yaşlarında kolajen üretimi doruk noktadadır. 20 yaşından sonra başlayan %1 oranındaki azalmalar artık yaş ilerledikçe daha fazla olmaya başlar. Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda vücudun kolajen üretiminin azalmasını karakteristik bir özellik olarak açıklamışlardır. 20 yaşından sonra durma noktasına gelen kolajen üretimi kendisini ciltte hissettirmeye başlayacaktır. Vücuttaki kolajen miktarı düştükçe ciltte solgunlaşma, kırışıklıklar ve kurumalar başlayacaktır.

Kolajen Takviyesi Kullanmak Dış Etkenlere Karşı Korur Mu?

Vücutta kolajen miktarı düştüğünde desteklemek için takviye ürünler kullanılabilir. Bu ürünler vücudu içeriden desteklediği için dış etkenlere karşı da koruyacaktır. Özellikle cilt desteklendiği için yaşlanmanın etkileri daha az ortaya çıkar. Naturalnest Collagen 30 Saşe Vitamin Kompleks Çilek Aromalı ürün vücudun ihtiyaç duyduğu kolajen eksikliğini giderebilmek için kullanılabilir.

Kolajen Nasıl İçilmeli?

Kolajen sıvı takviyeler halinde satıldığı için içime hazır tüpler içindedir. Bunları içerken su ile karıştırılabileceği gibi istenirse doğrudan da alınabilir. Günde bir kez ve günün herhangi bir saatinde aç ya da tok karnına almak yeterli olacaktır.

Kolajenin Etkisi Ne Zaman Başlar?

Kolajen kullanılmaya başlandığında hemen etkisini göstermeyecektir. Beklenen etkinin ortaya çıkabilmesi için 3 ay boyunca düzenli kullanılması gerekir.

Kolajen Sabah mı İçilmeli Akşam mı?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kolajen tüketiminde herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmamaktadır. İsteyen sabah isteyen akşam alabildiği gibi isteyen aç isteyen tok karnına tüketebilir. Burada öneri olarak belirtecek olursak her gün sabah alınması unutulmaması açısından faydalı olacaktır.

Vücuttaki kolajen miktarının azalmasında çevresel faktörlerin önemi büyüktür. Güneşten gelen UV ışınları ve kirlilik hücrelerin az uyarılmasına neden olur bu da kolajen miktarını düşürür. Hasar görmüş kolajen hücrelerinin kendilerini tekrar yenilenmesi başarılı değildir.

Kolajen çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: kolajen, kolajen tüketimi, kolajenin etkisi, kolajen nasıl içilmeli, kolajene kaç yaşında başlanmalı
Ağustos 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR