Koronavirüse Karşı Multivitamin Desteği

Koronavirüse Karşı Multivitamin Desteği

Günümüz koronavirüs sürecinde herkes bağışıklık sistemini güçlendirecek yollar aramaktadır. Bunun içinde limon, portakal, bergamot gibi bitki kabuklarını kaynatıp tüketenlerin yanı sıra multivitamin takviyesi alanlarında sayısı oldukça yüksek olmaktadır. Ancak, özellikle kronik hastalığı olanlar ve gebeler gibi özellikli gruplarda yer alan kişilerin takviyelere başvurmadan önce mutlaka hekimlerine danışmaları gerektiğinin altının çizilmesi gerekmektedir.

Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin sadece hastalık döneminde değil, her zaman güçlü tutulması gerektiği bilinmektedir ve vücut direncini güçlendirmeye yardımcı olacak gıdalara başvurulması önemli olmaktadır. Bu takviyelerin başında da hiç şüphesiz multivitamin takviyeleri gelmektedir. Bu nedenle sizler için kısaca bağışıklık güçlendirici öneriler derledik.

C Vitamini ve Çinko İçerikli Gıdaları Tüketin

Bağışlık sistemini güçlü tutmak için doğru beslenmenin önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Bu nedenle de C vitaminli ve çinko içerikli gıdaları daha fazla tüketmek doğru olmaktadır. C vitamini bakımından zengin olan zencefil ve zerdeçalın bağışıklık güçlendirici etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış durumda olsa da her zaman yeterli gelmeyebilmektedir. Bu yüzden de Pharmaton 30 Kapsül gibi ek multivitamin takviyeleri almak gerekmektedir.

Bunun yanı sıra limon, portakal, bergamot gibi bitkilerin kabuklarını kaynatıp tüketmekte birçok açıdan olumlu etkiye sebep olabilmektedir. Ancak, multivitaminin sağlayacağı kadar büyük bir etki yaratmayacağı için sadece bu besinleri tüketmek doğru olmamaktadır.

Güçlü Birer Antioksidan: A ve E Vitamini

Yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu yeşil sebze ve meyvelerdeki A vitamini güçlü birer antioksidan olmaktadır ve bu besinlerin belirli ölçülerde tüketilmesi hastalıklardan korunmada önemli rol oynamaktadır.

Ancak bu besinler tam olarak yeterli olmamaktadır. Bu nedenle de Pharmaton Efervesan 20 Tablet gibi ek multivitamin takviyelerine başvurmak gerekmektedir. Çünkü, besinlerden yeterli ölçüde alınamayan bütün vitaminler ilerleyen süreçlerde farklı sorunlara neden olabilmektedir. Fakat, besinlerin yanı sıra multivitaminlere de başvurulduğunda kişi ihtiyacı olan tüm besinleri kolaylıkla alabileceği için ilerleyen süreçlerde oluşabilecek birçok sorunun önüne geçebilmektedir.

A vitamini serbest radikallerle savaşan, cilt ve göz sağlığını destekleyen, kanserli hücrelerde DNA mutasyonlarını bloke ederek kanserle savaşan ve yaşlanmayı geciktiren antioksidan bir vitamin olmaktadır. E vitamininin en önemli özelliği ise güçlü bir antioksidan olmasıdır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: koronavirüs, multivitamin, multivitamin desteği, c vitamini, a vitamini, e vitemini
Mart 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR