Kötü Ağız Kokusundan Nasıl Kurtuluruz?

Kötü Ağız Kokusundan Nasıl Kurtuluruz?

Kötü ağız kokusu en temel manada nefes verme eylemi esnasında nefes ile birlikte dışarı çıkan kötü bir koku olmaktadır. Ancak ağız kokusu genellikle kişiler tarafından kolaylıkla fark edilmeyen kokular olmaktadır. Kişi kendi kötü nefes kokusu çok yoğun olmadığı sürece direkt olarak algılayamamaktadır.

Bu nedenle de zaman zaman kişilerin nefeslerini kontrol etmek için başka kişilere ihtiyaç duyduğu durumlar ile karşılaşabilmektedir. Çünkü, kişi kendi nefes kokusunu alamamakta ve dışarıdan bir görüşe ihtiyaç duymaktadır.

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız kokusunun engellenebilmesi için birkaç ufak nokta vardır. Kişiler bu noktalara dikkat ettikten sonra ağız kokusunu azaltabilir hatta engelleyebilmektedir.

Yemeklerden Sonra Dişinizi Fırçalayın

İster evde ister işte isterseniz de bambaşka bir yerde olun eğer imkânınız varsa her yemeğin ardından dişlerinizi fırçalamanız ve ağız çalkalama suları kullanarak ağız kokusunun azaltılmasını sağlamanız önerilmektedir. Aynı zamanda dilin fırçalanması da diş fırçalamanın yanı sıra yapıldığında etkili olmaktadır.

Diş İpi Kullanın

Diş fırçalamak ağız sağlığı için çok önemli olsa da çoğu zaman tek başına yetmemektedir. Çünkü, diş fırçası dişin her yönüne erişememektedir. Bunun için de diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi kullanarak diş fırçasının ulaşamadığı yerlerdeki artıkları ve plakları da temizlemektedir.

Ağız Gargarası Kullanın

Dişinizi ve dilinizi fırçalamanızın ardından diş ipi kullanarak tüm atıklardan kurtulmanız ve ardından ise Sensodyne Cool Mit Gargara gibi ağız gargaraları kullanmanız ağız kokusunun giderilmesi için çok önemli olmaktadır. Çünkü, dişinizde veya dilinizde hiçbir yemek parçası kalmayacağı için gargara direkt olarak diş etinize ve dişlerinize temas edecektir. Bu sayede de derinlemesine bir temizliğin yapılması kolaylaşacaktır.

Diş Muayeneleriniz Kaçırmayın

Bir insanın ortalama 6 ayda bir diş hekimine gitmesi ve dişlerinin genel kontrolünü yaptırması gerekmektedir. Çünkü, dişler de insanlar gibi canlı organizmalar olmaktadır ve düzenli olarak bakımlarını yapış olsanız bile zaman zaman çeşitli problemlerin oluşması mümkün olmaktadır. Bu sorunların tespit edilebilmesi için ise diş hekimine başvurulması gerekmektedir. Bunun nedeni ise bazı ufak tefek değişiklikleri kişinin fark etmemesidir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: ağız kokusu nasıl giderilir, kötü ağız kokusu neden olur, ağız sağlığı, diş bakımı, ağız çalkalama suları, ağız bakımı
Eylül 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR