Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Nasıl Kullanılır?

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Nasıl Kullanılır?

Lavanta, cilt bakımından tutunda ruhun ferahlanmasına varıncaya kadar birçok etkiye sahip olan bitkidir. Lavanta çiçekleri tarlada güzel görüntüsünün dışında sahip oldukları mükemmel kokularıyla da mekanları güzelleştirerek havasını değiştirebilir. İçeriğindeki zengin mineral ve vitaminler sayesinde vücuda faydalıdır.

Uçucu bir yağ olan lavanta yağı, çiçeği kaynatıldıktan sonra buharı damıtılarak yağının elde edilmesiyle oluşur. Göz alıcı bir renge sahip olan bu yağ doğanın insana sunduğu önemli bir mucizedir. Düzenli olarak kullanılması durumunda şifa kaynağıdır. Aşağıda lavanta yağının faydaları anlatılmıştır.

Ruh Halinizi Düzenler

Lavanta yağının müthiş bir kokusu vardır. El ve ayaklarınıza sürdüğünüzde sinir sisteminiz üzerinde yatıştırıcı bir etki oluşturur. Bu sayede üzerinizdeki stres, gerginlik, anksiyete ve depresyon halinin hafifletilmesini sağlar.

Cilt Hastalıklarını Tedavi Eder

Lavanta yağının cilt üzerinde de olumlu etkileri vardır. Egzama, sedef ve sivilcelerin tedavisinde antiseptik özelliği kullanılır. Cilde sürüldüğünde bakteri ve mikropların öldürülmesini sağlarken dudaklardaki uçukların giderilmesine yardımcı olur.

Kötü Kokuları Uzaklaştırır

Lavanta yağı hem vücuttaki hem de evdeki kötü kokuların yok edilmesine yardımcı olur. Lavanta yağını Hindistan cevizi yağıyla karıştırılarak da kullanabilirsiniz.

Masaj Yapımında Kullanılır

Lavanta yağı masaj ürünleri içerisinde de önemli bir yere sahiptir. Masaj salonlarının yanı sıra bireysel olarak da masaj yapmak isteyenler kullanabilir.

Sivrisinekleri uzak tutar

Sinek ve sivrisinekler özellikle yağ mevsiminde insanların ortak problemleri arasında yer alır. Lavanta yağı sivrisineklere ve haşerelere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Sprey bir kutunun içerisinde bir miktar su ekleyerek içine yağ damlatarak sıktığınızda sinek, güve ve sivrisineklerin uzaklaştırılmasını sağlarsınız.

Uyku kalitenizi artırır

Lavanta yağı uyku sorunu çekenler için oldukça önemlidir. Eğer gece yattığınızda uykuya dalmakta zorluk çekiyorsanız 1-2 damla lavanta yağını yastığınıza damlatmanız yeterli olacaktır. Kokusu uyku kalitenizin artmasına neden olacaktır.

Olimpos Lavanta Yağı 20 ml, Genellikle saç, el ve vücut için hazırlanan masaj ürünlerinde kullanılır.  Pürüzsüz ve canlı bir cilt oluşumunu destekler. Hoş kokusu sayesinde aromaterapi ve banyo ürünlerinde ferahlık ve zindelik hissi oluşturmaya yardımcı olur. Saç ürünlerinde yağlanmayı azaltmaya yardımcı olur.

Vücut bakım ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: masaj ürünleri, lavanta, lavanta yağı, lavanta yağı faydaları, lavanta yağı ne işe yarar
Mart 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR